середа, 08 жовтня 2008 07:12

У Євпаторії судять міліціонера

Минулого тижня Євпаторійський міський суд почав розглядати справу 20-річного міліціонера Станіслава Годулянова. Його звинувачують у службовій недбалості. Чоловік зробив неповний запис у міліцейському протоколі, коли затримував підозрюваного у вбивстві.

Торік улітку в Євпаторії почали знаходити тіла молодих жінок. Із 24-го по 29 липня виявили трьох. Їх убили вночі, коли ті поверталися додому. Нападник бив, душив, різав ножем. Мобільні телефони та гроші не брав. Четвертій жертві Світлані Поляковій удалося втекти. Жінка описала нападника міліціонерам. За складеним фотороботом затримали кількох схожих. Серед них був 49-річний Володимир Гетьманенко, контролер кабельного телебачення.

Міліціонери підозрювали саме його.

— Маніяк — Гетьманенко, — казав тоді начальник кримської міліції Анатолій Могильов. — У цьому я впевнений не як начальник главка, а як людина.

Гетьманенко півроку відсидів у ізоляторі. Своєму адвокату Михайлові Платонову заявив, що міліціонери вибивали зізнання. Розповідав, як його били по голові, катували. Платонов — колишній суддя. Роботу втратив через конфлікт із міліцією. Правоохоронці кажуть, тому так натхненно захищав підозрюваного у вбивстві.

— Після того захисту суд визнав Гетьманенка невинним, — розповідають у міліції Криму. — Не зважав на аналізи ДНК підозрюваного, які співпали з кров"ю на всіх трьох убитих жінках. Назвав їх підробними. Гетьманенко став білим і пухнастим.

Чоловік звинуватив у неправомірних діях оперативників Станіслава Годулянова й Олега Кошевого. Першого затримали, другий зник.

— Знайшли крайнього, — кажуть міліціонери. — Судять пацана, який усього сім місяців прослужив. Гетьманенка лише затримував, причому по команді зверху. Щось не те записав.

Зараз ви читаєте новину «У Євпаторії судять міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі