вівторок, 01 березня 2011 03:00

Тетяна Шевчук викинула сина із вікна

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Тетяна Шевчук лікується з сином Семеном у Христинівській райлікарні Черкаської області. З цієї лікарні жінка і викинула хлопчика
Тетяна Шевчук лікується з сином Семеном у Христинівській райлікарні Черкаської області. З цієї лікарні жінка і викинула хлопчика

36-річна Тетяна Шевчук викинула сина 1,5-річного Семена із вікна другого поверху Христинівської райлікарні Черкаської області. Не хотіла, щоб його забрали до дитячого будинку. Їй саме оголошували відповідне розпорядження.

— Хлопчик отримав закриту черепно-мозкову травму. Дитину перевели на лікування у нейрохірургічне відділення Уманської міської лікарні, — каже 45-річний Валерій Мироненко, завідувач анестезіології та інтенсивної терапії Уманської міської лікарні. — Зараз стан Семена стабільний. Він у свідомості. Їсть, п'є. Операцію робити не треба.

Тетяна хотіла викинутися слідом. Однак її спіймав міліціонер, який був поруч. Жінку забрали до ізолятора тимчасового тримання.

— Порушена кримінальна справа за статтею "Замах на умисне вбивство", — говорить 34-річний Роман Рижук, виконувач обов'язків начальника Христинівського райвідділу міліції.

Тетяна жила у власній квартирі у селищі Верхнячка Христинівського району. До декрету працювала у школі і дитсадку, давала приватні уроки англійської мови. Зараз у декретній відпустці.

Має трьох дітей. 14-річний Іван від першого шлюбу живе з батьком. Від другого чоловіка Олексія Шандровського має 8-річну Софію та Семена. Із Шандровським розлучилася 2005-го, проте згодом знову почали співмешкати. Улітку торік розійшлися остаточно. Але, каже Тетяна, Олексій продовжував приїздити, вимагати "дитячі" гроші. Одного разу побив її. Родичі чоловіка написали скаргу, що Тетяна несповна розуму. Щоб довести свою адекватність, вона вирішила пройти психіатричне обстеження у лікарні. Прокуратура вимагала позбавити Тетяну батьківських прав. Хлопчик жив у бабусі.

— Чому маю віддавати Семена? — говорила Тетяна у лютому. — Це мій хлопчик. Я його мама, здорова людина. Усе життя він зі мною. Не розумію, чому забирають у мене дитину. У дом малютки з ним поїду.

Коли хлопчик хворів, мама лежала поруч у лікарні. Медики кажуть: поводилася нормально. 23 лютого до неї прийшли працівники виконавчої служби і двоє міліціонерів. Оголосили рішення про позбавлення материнських прав.

Опіку над Семеном хотіла взяти 54-річна Любов Сліпченко, хрещена Тетяни:

— Він мені як рідний, і Таню я все життя знаю. Вона мене попросила, бо близької рідні у неї поблизу немає. Я хотіла його взяти, бо наші внуки дорослі, хата велика. Але куди Таня не зверталася, в усіх кабінетах перед нею зачиняли двері. Ніхто не хотів допомогти. А напередодні з лікарні вигнали її матір, у малого піднялася температура. Не знаю, як там було. Кажуть, Таню штовхнули, і вона випустила дитину. Я не вірю. Вона Семена дуже любить.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Шевчук викинула сина із вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі