пʼятниця, 04 січня 2008 07:06

Світлану Лейбюк збив п"яний односелець

 

15-річну Світлану Лейбюк із села Білі Ослави Надвірнянського району Івано-Франківської області увечері 16 грудня збила машина. За кермом був п"яний односелець Юрій Струк, 19 років. Він натиснув на газ і помчав додому.

У Марії та Миколи Лейбюків троє дітей. Чоловік працює колієм худоби, жінка доглядає власне господарство. 20-річний син Василь працює помічником дільничного, доньку Надію, 19 років, влітку видали заміж. Світлана — наймолодша, навчалася у дев"ятому класі місцевої школи. Родина живе у маленькій двокімнатній хатині.

— Тієї неділі Світланка тільки й говорила про свято Миколая, — розказує 41-річна Марія Лейбюк. — Наперед замовила макітру куті, мріяла про подарунки і сюрприз від коханого.

Близько восьмої вечора до Світлани зателефонував Василь. Він старший на кілька років, живе в сусідньому селі. Довго спілкувалися, говорили про Новий рік. Потім дівчина накинула куртку й у капцях побігла до Світлани Гринюк, 16 років. Та мешкає на протилежному боці дороги.

— Хотіла щось розказати подружці, — згадує 47-річний Микола Лейбюк. — Узяла помело, щоб сніг відгортати по дорозі. Вона у нас дуже домашня була. Цього літа вперше пішла на дискотеку.

Додому дівчина поверталася близько дев"ятої вечора. Попросила не проводжати, бо на вулиці йшов сніг. Вийшла за ворота, раптом задзвонив мобільний і Світлана відвернулася узяти слухавку. У цей час дорогою мчала червона "ауді". Біля подвір"я Гринюків машину занесло на снігу, й вона заднім правим крилом ударила дівчину.

— Сестру протягнуло метрів зо п"ять, — говорить Василь Лейбюк. — Однак шофер не зупинився й помчав далі. Хлопці на кількох машинах гнали наввипередки до магазину.

У салоні "ауді" їхало троє. За кермом сидів Юрій Струк, поряд — його дівчина, позаду — друг. Машину Юрій позичив у швагра на вечір. Перед погонею випили у барі. Одразу після аварії пригнав іномарку на місце. Сказав, що трохи зачепив чийсь пліт.

Світлана стікала кров"ю у кюветі. Близько десятої на неї натрапили дівчата, які йшли на танці.

— Вона ще зводила голову, хотіла щось сказати, — каже сільський голова Микола Щербюк, 40 років. — Померла у "швидкій".

На "ауді"знайшли волосся і зуби Світлани. Дві експертизи довели, що Струк того вечора був п"яний. Його затримали.

— Батьки приходили до мене просити за Юру, — згадує Марія Лейбюк. — Казали, що і в мене є хлопець і хто зна, що на нього чекає. Але моя дитина ніколи б не сіла п"яною за кермо. А тим більше не покинула б помирати людину на снігу.

Зараз ви читаєте новину «Світлану Лейбюк збив п"яний односелець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі