середа, 17 жовтня 2018 06:25

Стріляли у двох підприємців

У Харкові на вул. Клочківській, 173, стріляли в 40-річного Владислава Безрука. Він — бізнесмен та засновник юридичної фірми "Легіон". На чоловіка напали, коли виходив зі спортивного клубу "Йод" увечері 10 жовтня. Безрук отримав поранення грудної клітки.

— Стріляли з автомата Калашникова калібром 5,45 міліметра. Зброю знайшли біля паркану на протилежній стороні вулиці, — розповідає 42-річний Олег Бех з обласної поліції. — Стрілець випустив щонайменше сім куль. Одна влучила в бізнесмена, чотири — в стіну, ще дві — у вікно спортивного клубу.

Фірма, яку очолює Безрук, надає юридичну допомогу приватним підприємствам та аграрним компаніям. У поліції розглядають п'ять версій замаху: професійна діяльність потерпілого, боргові зобов'язання, перерозподіл аграрного ринку в регіоні, залякування, замах на замовлення.

Владислав Безрук втратив багато крові. Його прооперували, стан стабільний.

Того ж вечора о 21:10 у Скадовському районі на Херсонщині обстріляли "Ауді" фермера Андрія Федоренка, 57 років.

Їхав із 42-річним охоронцем. Обох із пораненнями забрали до лікарні. Їх прооперували, загрози життю немає.

Федоренко — керівник аграрного підприємства "Славута-Юг" та помічник нардепа від партії "Батьківщина" Юрія Одарченка. На трасі Херсон — Феодосія — Керч його іномарку підрізав і вдарив у бік чорний "Лексус". Потім двоє невідомих випустили по "Ауді" з десяток куль. Основні версії слідства — напад через підприємницьку діяльність фермера та випадковий конфлікт на дорозі.

Федоренко постійно отримує погрози, пов'язані з його бізнесом, кажуть в оточенні фермера. Рік тому його намагалися викрасти, а підприємство хотіли захопити рейдери. З того часу мав охоронця.

Зараз ви читаєте новину «Стріляли у двох підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі