вівторок, 27 липня 2010 05:08

Степан Копистянський помер від укусу бджоли

  Степан Копистянський разом із онуками вдома, у селі Настасів під Тернополем. Фото з сімейного архіву, зроблене у 2009 році
Степан Копистянський разом із онуками вдома, у селі Настасів під Тернополем. Фото з сімейного архіву, зроблене у 2009 році

3 липня у селі Настасів під Тернополем від укусу бджоли помер Степан Копистянський, 72 роки. Він мав алергію на бджолину отруту.

— Алергічна реакція у батька появилася після інсульту, — розповідає 41-річний Анатолій, син покійного. — То було страшно. Минулого року бджола вкусила його якраз у день народження дочки. В хаті купа гостей, а він заходить у кімнату, падає на підлогу, синіє і харчить. Жінки в крик. Думали, посивієм, доки "скора" приїде.

Перед цим комахи кусали пенсіонера п"ять разів. Вилітали з пасіки сусіда Богдана Ірхи.

— Ми просили сусіда вивезти бджіл у поле, — продовжує. — А він ніби навмисно нічого не робив, навіть паркану не поставив. Хтів показати, що ми йому не указ. Весь час либився, посилав. Мовляв, раз батько боїться бджіл, то посадіть його у льох.

Копистянського комаха вкусила у вухо. Лікарі намагалися врятувати. Однак серце зупинилося. Після похорону його сини полаялися із сусідом.

Раз батько боїться бджіл, то посадіть його у льох

— Йду, а він далі либиться, — додає Анатолій. — Радий, питаю, що батька вбив? Він відказує, що ми нічого не докажем. Трохи пошарпалися, то він потім заяву в міліцію написав, що ми його побили.

У сільській раді пасічника Ірху називають порядною людиною.

— Синів можна зрозуміти, але насправді Ірха ж не спеціально бджіл натравлював, — говорить голова сільради Дарія Блащак, 53 роки. — Я з ним говорила. Він пояснював, що просто нікуди ті вулики дівати. Тут хіба в законодавство треба зміни внести, щоб пасіки заборонили в населених пунктах ставити. Бо наразі ніхто не має на то впливу. Злочину в тому немає.

Прокуратура не порушила кримінальної справи за фактом загибелі Копистянського. Однак його сини планують у суді добиватися покарання для сусіда.

Зараз ви читаєте новину «Степан Копистянський помер від укусу бджоли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі