четвер, 22 листопада 2007 07:01

Станіслав Штанько зарізав дружину та доньку

Автор: фото з родинного архіву Семенюків
  Юлія Семенюк із донькою Анастасією весною 2007 року в райцентрі Павлоград Дніпропетровської області
Юлія Семенюк із донькою Анастасією весною 2007 року в райцентрі Павлоград Дніпропетровської області

"Стас випивав дві 2-літрові пляшки пива щодня, — розповідає про вітчима 7-річний Сергій Семенюк із райцентру Павлоград Дніпропетровської області. — По пиво посилав мене. Часто приносив пляшку горілки. Коли Стас напивався, скандалив і бив маму".

9 травня цього року Станіслав Штанько, 34 роки, відзначав свято Перемоги. Зранку послав Сергія по пиво. По обіді по спиртне відправив 30-річну дружину Юлію Семенюк.

— Мама принесла Стасові пляшку горілки, а мені пепсі-колу і чіпси, — згадує хлопець. — Увечері мама послала мене за пельменями. Коли вернувся, вона була в залі з сестричкою на руках, а Стас тримав ножа. Я попросився піти гуляти на вулицю, та він не випустив.

Юлія відправила сина до спальні, сама пішла за ним. Немовля віддала Станіславові. Жінка хотіла зайняти руки чоловіка, аби той перестав битися.

— Стас кинув Настю на диван. Вона вдарилася об дерев"яне бильце й сильно заплакала, — веде далі Сергій. — Він підскочив на мене, сказав, що вб"є. Я просив не убивати, пообіцяв, що буду слухатися. Мама сильно плакала і кричала. Потім Стас сказав: "Я зачепив Настю ножем".

Згодом судово-медичні експерти встановлять, що 2-місячна Анастасія Штанько померла від удару ножем у серце. У немовляти був проламаний череп. Дружину Станіслав ударив ножем у серце двічі. Жінка з донькою пішли з життя до приїзду "швидкої".

Коли Юлії Семенюк було 16, вона вийшла заміж уперше. За рік шлюб розпався. У 23 роки жінка народила сина Сергія. Хлопчик з"явився на світ без трьох пальців на правій руці.

Дружина обзивала мене кухаркою

— Юля дня без роботи не була, — каже її батько Віталій Нестерович. — Працювала продавщицею на ринку. Три роки тому купила двокімнатну квартиру. Взяла у кредит меблі, встановила бойлер для гарячої води. Хазяйкою вона була хорошою, але їй не щастило з чоловіками.

2005-го Юлія вдруге вийшла заміж, однак за півроку розлучилась. Зі Станіславом Штаньком познайомилася торік. Він саме вийшов із в"язниці, де відсидів 12 років за убивство. Жив по сусідству. Переселився до Юлії, коли та завагітніла. Ніде не працював.

— Улітку торік син прийшов додому схвильований, — згадує Людмила Арєф"єва, мати Станіслава. — Просив, щоб я умовила Юлю зробити аборт. Я була проти дітей. Стас тільки звільнився, йому треба було звикнути до нормального життя. Та Юля наполягла. Вони часто скандалили. Син не працював, Юля вимагала грошей.

На допитах Штанько казав, що жінка командувала в сім"ї й розпоряджалася грошима.

— Обзивала мене кухаркою, — згадував він.

За словами слідчого Олександра Савчука, якось після сварки з дружиною Станіслав порізав вени на руці. Бив вагітну дружину. Колись потрощив меблі у квартирі, викинув на східці кухонну тумбочку.

17 березня цьогоріч народилася Анастасія. Станіслав дав дівчинці своє прізвище, однак з Юлією шлюб не оформив. Адже мати-одиначка отримує більшу допомогу на дитину від держави.

На суді Штанько частково визнав вину. Запевняв, що не зміг упіймати дитину, яку кинула Юлія. Мовляв, це його обурило. Він вирішив налякати жінку, схопив ножа. Та вона прикрилася дитиною — лезо потрапило в серце немовляті. Станіслав це побачив, перелякався й зарізав Юлію.

За вироком суду Станіслав Штанько отримав довічне ув"язнення.

Чоловік оскаржив вирок. Чекає апеляційного суду, який відбудеться 14 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Станіслав Штанько зарізав дружину та доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі