пʼятниця, 26 липня 2019 00:40

"Сказала, що в її мами рак, може померти. І пропала"

Автор: FACEBOOK.COM.COM/VASILIY.BUSHAROV
  Керівник туристичної агенції ”Шандри-Мандри” Віра Квашенкіна із Запоріжжя написала, що змушена змінити рід діяльності й місце проживання.  28 червня виїхала з країни
Керівник туристичної агенції ”Шандри-Мандри” Віра Квашенкіна із Запоріжжя написала, що змушена змінити рід діяльності й місце проживання. 28 червня виїхала з країни

У Запоріжжі розшукують 32-річну Віру Квашенкіну, керівника туристичної агенції "Шандри-Мандри". Наприкінці червня зникла з грошима клієнтів.

— Зараз маємо 17 заяв, — каже Катерина Людвік із обласної поліції. — Розслідуємо шахрайство, жінку розшукуємо.

Слідчі встановлюють, скільки грошей забрала Віра Квашенкіна. За попередніми підрахунками, близько $300 тис. — 7,8 млн грн. Однак ще не всі клієнти агенції знають, що їхніх грошей немає — більшість купували путівки за шість–вісім місяців за системою раннього бронювання. За одну платили від 20 до 150 тис. грн.

— Мы с мужем и двумя детьми 12 июля должны были улететь в Турцию. За путевку отдали 45 тысяч гривен. Но Вера пропала, — розповідає одна з потерпілих Анна Севастьянова, 36 років. — Двоє колег чоловіка теж купили путівки, один — ще взимку.

— Я Веру знаю 10 лет, она всегда оформляла мне путевки. Еще когда работала в другом турагентстве. И никогда не было проблем, — додає 32-річна Ольга Проніна. — У грудні торік я забронювала путівки. 27 червня мали летіти до Туреччини з дітьми і батьками. За путівки заплатила 120 тисяч гривень. Півроку розповідала малим, як ми летітимемо на літаку, будемо купатися в морі. Але 25 червня Віра приїхала до мене. Сказала, що туру немає, гроші поверне. І зникла.

Деяким клієнтам Віра Квашенкіна повернула гроші. Люди переконані: брала в одних, щоб повернути іншим.

— Мы с Верой сотрудничали 3 года. Я со своей семьёй летала от неё 10 раз. И никогда такого не было, — розповідає Світлана Миронова. — А тут вона дзвонить, каже, що в її мами рак, може померти. Попросила позичити грошей. У кінці травня я перекинула їй 12 тисяч. Вона обіцяла віддати за два тижні. 26 червня прислала тисячу гривень і пропала.

Офіс агенції "Шандри-Мандри" на просп. Металургів зачинений. На дверях висить лист.

"Повідомляю про виникнення важкого фінансового становища і неможливості виконання зобов'язань у повному обсязі. Я намагалася стабілізувати ситуацію. Але в зв'язку з посиленням тиску на мене і сім'ю, шансів на продовження діяльності і відшкодування збитків потерпілим за місцем проживання немає. Змушена змінити рід діяльності і місце проживання. Все зароблене буду віддавати", — написала Віра Квашенкіна.

Постраждалі з'ясували, що 28 червня Віра виїхала з України. Може перебувати у Єгипті.

Зараз ви читаєте новину «"Сказала, що в її мами рак, може померти. І пропала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі