середа, 03 жовтня 2007 07:00

Сергій Макарчук убив сина

18 вересня цілий день 39-річний Сергій Макарчук із другом Володимиром Манчаком копали картоплю у сусіда Івана Хоменка в селі Червоні Партизани Носівського району Чернігівщини. Увечері Макарчук забрав свого 3-річного сина Валентина з дитсадка й повернувся до Хоменка. Повечеряли, випили.

— У дев"ять вечора Сергій пішов додому покласти малого спати, — згадує Манчак. — Ми дивилися телевізор. До нас приєднався сусід Микола Павленко.

Десь об одинадцятій у двері хтось постукав.

— Виходимо на ґанок, а там — Сергій, — згадує Микола Павленко, 44 роки. — Дивись, каже, Федоровичу, і показує пальцем на землю. Я присвітив ліхтарем — на порозі лежить мертвий хлопчик.

Чоловіки кинулися до сусідів — телефонувати в міліцію. Манчак із Павленком побігли до лікарні. Медики відмахувалися: мовляв, у чоловіків біла гарячка, верзуть казна-що. За кілька хвилин приїхали міліціонери. Макарчука затримали.

Із матір"ю хлопчика Людмилою Петрик, 39 років, зустрічаємося у дворі. Жінка боїться заходити до хати. Каже, там усе нагадує про сина.

— Із Сергієм ми познайомилися чотири роки тому, — розповідає Людмила. — Я працювала медсестрою в київській залізничній лікарні. Він провідував там свого дядька. Симпатичний, ввічливий. Розлучений, я — теж. Познайомилися, зійшлися. Жили в цивільному шлюбі. Він працював охоронцем на столичній фабриці "Старт".

Сергій родом із містечка Романів Житомирської області. Жили з Людмилою в Червоних Партизанах. 2004-го народився син Валентин.

— Дитину завжди цілує, милує, — веде далі жінка. — Як син підріс, я, бувало, шльопну по сідницях. А він розкричиться: "Не можна бити дитину!" До себе його пригортає. Згодом став випивати, мене почав бити.

Людмила працює в Києві, добу через три. Напередодні вибирала картоплю, а вночі поїхала до столиці. У середу вранці повернулася.

— У центрі зустріла маму, а вона: "Нащо ти сина оставила, він же дитину знищив!" — плаче жінка. — У нашому дворі було повно міліції. Я кинулась у хату, а Валіка ніде нема. "Де моя дитина?" — кричу. Одна жінка показала на столик у дворі. Там мій синок лежав загорнутий у стару доріжку.

Людмила розказує, що останнім часом сварилася з чоловіком. Хотіла вигнати його:

— Зараз я хочу одного: побачити його очі й запитати: "За що ти сина вбив?"

Родичі жінки упевнені, що в усьому винна горілка.

На похороні труну з Валентином несли 20 хлопчиків із місцевої школи

— Він знущався над дитиною, — плаче тітка Людмили, 57-річна Лідія Катруха. — Голова у Валіка була розбита, реберце зламане, ліва кульша вивернута, ліве око випадало.

На похороні труну з Валентином несли 20 хлопчиків із місцевої школи.

Сергій запевняє, що не хотів убивати малого.

— Підозрюваний нам пояснив: "Увечері привів дитину додому, а потім пішов ще випивати до сусіда. Коли повернувся, дитина була мертва", — розповідає начальник Носівського райвідділу міліції Григорій Ковтун. — Потім сказав, що доки ніс сина додому, він кілька разів падав. Упали удвох, коли заходили у хвіртку. Хлопчик вдарився головою об стовп. Усе сталося через необережність.

Експерти встановили, що Валентин помер через закриту черепно-мозкову травму й роздроблення кісток черепа. Подробиці трагедії з"ясовує слідство.

Сергій Макарчук хоче накласти на себе руки.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Макарчук убив сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі