середа, 10 березня 2010 07:15

Селищний голова побив керівника району

2 березня голова Чортківської райдержадміністрації на Тернопільщині 40-річний Тарас Капуста побився з селищним головою Нагірянки Олегом Барною, 43 роки.

— Я взнав, що він роздає невідомим людям землю в нашому селі, — розповідає Олег Барна. — Прийшов за поясненнями. Секретарка не пустила. Казала, зайнятий. Але він сидів сам. Послав мене і зробив вигляд, що по телефону говорить.

Барна зайшов до кабінету, висмикнув шнур телефону з розетки.

— А він мене зразу бац кулаком у щелепу, — пригадує. — Мусів відбиватися — вліпив його ціпком, яким підпираюся після торішньої аварії. Він мене повалив. У цей час заскочив заступник і розтягнув нас. Але Капуста продовжував мене копати ногою.

Після бійки голова сільради написав заяву до міліції, голова району — до прокуратури.

Конфлікт розгорівся через розпаювання земель Ягільницького конезаводу. У день перед бійкою сільський голова дізнався, що частину землі голова району розділив між людьми на свій розсуд. В адміністрації ж кажуть, що Олег Барна планував здавати її в оренду фермерам.

— Я проти дерибану земель нашої сільради, — каже Олег Степанович. — Із 2800 гектарів території колишнього заводу Капуста розпаював 900 гектарів саме в Нагірянці. Землею в сусідніх селах користуються друзі голови райдержадміністрації.

Тарас Капуста після бійки оформив лікарняний. Керує адміністрацією його перший заступник 35-річний Любомир Хруставка. Він каже, що війт Нагірянки не вперше прийшов битися:

— Чотири роки тому мене вдарив, після того бився зі своїм секретарем, депутатом. Тепер до голови району дійшов, — розповідає. — Не вміє цивілізовано питання вирішувати. Його ізолювати потрібно.

Нагірянка за 12 км від Чорткова та за 85 км від Тернополя. У селищі живуть 2120 людей.

Зараз ви читаєте новину «Селищний голова побив керівника району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі