четвер, 10 січня 2013 00:00

Із бази "Захар Беркут" вигнали відпочивальників

Щонайменше 40 відпочивальників туристичного комплексу "Захар Беркут" у селі Волосянка Сколівського району на Львівщині не пустили до закладу відзначати Новий рік. За три дні до свят до приміщення ввірвалися півсотні чоловіків, вигнали весь персонал.

— Приїхали п'ять автобусів з чоловіками, — згадує 28-річний Микола Голодович, директор "Захара Беркута". — Виламали двері, захопили всю документацію, печатку, відключили серверне обладнання, яке здійснювало відеофіксацію території. Позабирали у мене й працівників мобільні телефони. Хто протестував, бризкали сльозогінним газом з балончиків. Одного охоронця так побили, що довелося у лікарню везти. Ми повідомили про напад у міліцію. Звідти приїхали за 2 години, сказали: "Тут злочину нема" і поїхали. Тут, мовляв, цивільно-правові відносини, які вирішує суд. Поставили загін "Беркуту", щоб уникнути сутичок.

Комплекс відпочинку звели біля підніжжя гори Високий Верх 2005 року. Головний корпус — 5-поверховий готель на 24 номери. Додатково є конференц-зала, сауна, ресторан, більярд, канатна дорога.

Тут дають напрокат лижне спорядження, організовують кінні й велосипедні прогулянки, перегони на собачих упряжках, надають послуги масажу. Оренда звичайного двомісного номера восени обійдеться у 320 грн, взимку — 590 грн, на Новорічні й Різдвяні свята — 915 грн.

Комплекс побудувала приватна фірма "Октан". З 2009 року заклад орендує товариство з обмеженою відповідальністю "Захар Беркут".

— Зараз мене не випускають звідси, — продовжує Микола Голодович. — Ходжу в супроводі "беркутівців". Робітників на роботу не впускають узагалі. А це ж село, для багатьох це — єдиний заробіток у зимовий час.

Новий рік у закладі планували святкувати близько 60 осіб. Впустили лише 20. Однак і ті 2 січня виїхали, бо заклад припинив роботу.

Микола Голодович вважає, що нападники діють за наказом Володимира Савицького, колишнього директора "Октану". Подав на нього до суду. Найближчими днями має бути слухання. У сільській раді Голодовича не підтримують.

— Це на комплекс повернулися справжні власники, — кажуть у сільраді Волосянки. — Це Голодович свого часу незаконно його забрав.

Зараз ви читаєте новину «Із бази "Захар Беркут" вигнали відпочивальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі