вівторок, 19 березня 2019 07:25

"Рота ганчіркою закрили. Все стихло"

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/ВЯЧЕСЛАВ АБРОСЬКИН
  29-річного Степана Вариводу розшукують поліцейські. Разом із двома спільниками пограбували будинок у селі Хоменки Шаргородського району на Вінниччині. Господаря вбили
29-річного Степана Вариводу розшукують поліцейські. Разом із двома спільниками пограбували будинок у селі Хоменки Шаргородського району на Вінниччині. Господаря вбили

Уночі 16 березня в селі Хоменки Шаргородського району на Вінниччині озброєні чоловіки напали на будинок 33-річного Євгена Лиська. Зв'язали його та дружину Ірину, 24 роки. Коли після пограбування господар хотів наздогнати нападників, його застрелили.

Євген Лисько займався підприємництвом — скуповував худобу та продавав м'ясо. Його дружина — студентка. Пара одружилася 2 березня цього року.

— На початку місяця весілля зіграли. Все село за них раділо. Оселилися в Жені. В сусідній хаті живуть його батьки, — розповідає місцева жителька Галина, прі­звища не називає. — Коли на Женю напали, він скрикнув. Це почула його мати. Але йому одразу рота ганчіркою закрили. Все стихло. Подумала, здалося. Ті чоловіки забрали всі гроші, що знайшли в будинку. Не вірили, що більше немає. Вимагали, аби Женя показав "заначки". Мовляв, якщо відмовиться, "пограються" з його дружиною. Він благав не чіпати Іру. Сказав, де в гаражі сейф стоїть. Коли все забрали і пішли, вскочив у машину і поїхав слідом. На розвилці бандюки не туди звернули, опинилися в тупіку. Там Женя і підпер їх своїм автомобілем, мав із собою мисливську рушницю. Але нічого зробити не встиг, одразу отримав кулю.

На Вінниччині та ще в чотирьох областях поліцейські оголосили план "Сирена". Двох із нападників затримали в Києві 17 березня. Це 23-річний Вадим Нагорняк і 32-річний Володимир Автуляк. Останній — двоюрідний брат убитого.

— Його батько та мати Жені — рідні брат і сестра. Батьки Вови живуть у нашому селі, а його вже давно не бачила. Мав судимості, — продовжує жінка. — І на Женю вже не вперше наводив грабіжників. Кілька років тому в нього винесли всі гроші з хати. Заробляв їх важким трудом. Після першого нальоту в поліцію не заявив, коли вияснив, хто причетний.

Поліцейські розшукують третього нападника 29-річного Степана Вариводу. Євгена Лиська поховали в Хоменках 17 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Рота ганчіркою закрили. Все стихло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі