пʼятниця, 20 грудня 2013 07:30

П'ятирічний хлопчик помер від мишачої отрути

Автор: фото з архіву Мамеда Гусейнова
  Богдан Кравець із села Іванівка Уманського району Черкащини надихався випарів мишачої отрути ”Джин”, які просочилися до кімнати з горища. Отримав набряк головного мозку
Богдан Кравець із села Іванівка Уманського району Черкащини надихався випарів мишачої отрути ”Джин”, які просочилися до кімнати з горища. Отримав набряк головного мозку

17 грудня в Уманській районній лікарні Черкаської області помер 5-річний Богдан Кравець. Його матір, 28-річну Катерину, і двоюрідну сестру, 13-річну Єлизавету, лікують. Вони отруїлися випарами отрути для мишей "Джин", які просочилися у хату з горища.

– Лучше бы я умер, – плаче 37-річний Мамед Гусейнов, батько Богдана. – У нас на чердаке были орехи. Там мыши завелись. Ту отраву я нашел, посыпал. Не думал, что сквозь потолок пройдет.

Мамед Гусейнов родом зі Ставропольського краю Росії. З Катериною познайомився на заробітках у Москві. Переїхали до села Іванівка Уманського району, купили будинок. Живуть цивільним шлюбом.

– Це я продав ту хату, – розповідає сільський голова Григорій Рудий. – То моя, батьківська. Довго стояла, доки покупців знайшов, усе позаростало. Катя з Мамедом прибрали, город обробили. У них у дворі завжди чисто, гарно. Мамед хазяйство тримає, худобу. Катя після декрету торгує в магазині. Сім'я роботяща, дружна. Мамед жінку любить, сина любив. Коли не йде у магазин по цигарки, завжди щось дитині купить: "Что-то сладенькое маленькому дайте". У селі таких чоловіків мало, щоб у сім'ю все робив. Він в Україну заради Каті приїхав. Богданчиком узагалі жив. А це в них і племінниця поселилася, бо її мама на заробітки подалася, доньку сестрі лишила.

Хата Гусейнова – цегляна, одноповерхова, побілена, підведений газ. У дворі є сарай, криниця. Тут же стоїть глиняна хата, де живе мати Катерини.

Після отруєння жінка дві доби не приходила до тями. Її племінницю перевезли до столичної клініки "Охматдит". Богдана поховали 18 грудня.

– Наступного року хлопчик мав у перший клас іти, – каже директор дитячого садка Світлана Сушкета, 44 роки. – Вихований був, спокійний, добрий. Завжди доглянутий, одяг гарний батьки купували. Видно було, що з дитиною займаються.

– Років 20 тому ми травили мишей на складах тим ядом, – згадує сільський голова. – Коли висипали, тиждень ніхто у склад не заходив. Давно того яду ніде не було. Зараз на базарі чи в магазині не купиш. То хтось мав дома і викинув, а Мамед знайшов.

Зараз ви читаєте новину «П'ятирічний хлопчик помер від мишачої отрути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі