середа, 30 грудня 2009 07:20

П"ятеро впали із 30-метрової скелі

Із кримської гірської траси Ялта—Бахчисарай зірвалося "Шевроле Авео". У салоні були 23-річний водій і четверо пасажирів.

— Вони вирішили виїхати на Ай-Петрі, — розказує 40-річний Юрій Павлов, начальник Ялтинського гірського пошуково-рятувального взводу Міністерства з надзвичайних ситуацій. — На звичайній літній гумі. У горах удень дощило, під вечір морозець ударив, траса льодом вкрилася. На дорозі — дев"ять крутих поворотів, десь під 180 градусів кожен. Перший вони ще якось проїхали. На другому злетіли. Це сталося 19 грудня.

На кримських трасах для безпеки є кам"яні мури. Однак у них є прогалини — по 2 м завширшки. Туди трактори згортають сніг. "Шевроле" влетів у таке "вікно".

— І покотилися вниз, — продовжує Павлов. — Там висота метрів із 30–35. Машина переверталася кілька разів на дах. Відремонтувати її неможливо.

Машина переверталася кілька разів на дах. Відремонтувати її неможливо

Один пасажир випав з автівки, і скалічився найбільше. З ушкодженим хребтом і черепно-мозковою травмою його доправили до реанімації. Решта четверо отримали садна, синці, забої.

— У нас часто машини злітають із траси, — каже рятувальник. — Зазвичай тому, що водії не розуміють, що таке зимова гірська дорога. Авто потужне, думають, виїде.

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро впали із 30-метрової скелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі