середа, 14 грудня 2011 06:15

П'ять кілограмів золота вкрали за 35 секунд

Автор: фото з сайта www.hi.dn.ua
  Магазин ”Золото” у супермаркеті ”Амстор” міста Краматорськ Донецької області обладнаний сучасними системами охорони, однак грабіжникам вони не завадили
Магазин ”Золото” у супермаркеті ”Амстор” міста Краматорськ Донецької області обладнаний сучасними системами охорони, однак грабіжникам вони не завадили

Уночі 8 грудня у місті Краматорськ на Донеччині пограбували ювелірний салон "Золото". Магазин облаштований на першому поверсі супермаркету "Амстор". Грабіжники вибили вітрину, винесли три сейфи з 5 кг золотих прикрас і втекли чорним джипом.

— Зараз проводять інвентаризацію, уточнюють вартість викраденого, — каже прес-офіцер ДО Краматорська ГУМВС України в Донецькій області Лілія Фесенко.

Нападники вкрали весь товар, що був у крамниці. На ніч коштовності ховають у сейфи. Вартість сягає 3,4 млн грн. Місцеві кажуть, Краматорський ювелірний завод "Золото" належить Артему Пшонці, сину генерального прокурора України.

"Амстор" охороняють приватна і державна служби охорони. Крамниця "Золото" була додатково обладнана тривожною кнопкою, зовнішнім і внутрішнім відеоспостереженням. У супермаркеті були й власні охоронці, але вони не встигли зашкодити — злодії впоралися за 35 с.

Міліціонери вважають, що ці ж особи пограбували ювелірний відділ супермаркету "Браво!" у сусідньому місті Слов'янськ у ніч проти 13 жовтня. Там камери записали, як о 2.45 п'ятеро молодих чоловіків заходять у двері до торговельного центру і виносять сейф. Вони були у всьому чорному: костюми, рукавички, маски на обличчях. Відкриті були тільки очі. Крадії були подібні до японських воїнів ніндзя. Обчистили ювелірку за 40 с.

— Магазин був обладнаний сигналізацією, — розповідає Артем Безверхий, начальник слідчого відділу міліції Слов'янська. — Стояли й датчики на рух, але злодії ретельно підготувалися.

Зараз ви читаєте новину «П'ять кілограмів золота вкрали за 35 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі