середа, 31 серпня 2011 06:00

П'яний серб захопив заручників у Львові

До восьми років позбавлення волі може отримати 34-річний громадянин Сербії. 21 серпня він захопив купе із двома хорватами у поїзді Москва–Будапешт.

— О 20.50, коли потяг прибув на станцію Львів, провідник шостого вагона повідомила міліціонерів лінійного відділу, що в одному з купе відбувається щось дивне. П'яний серб зачинився всередині й погрожує ножем своїм попутникам, подружжю хорватів, — розповідає Сергій Єфімов із управління міліції на Львівській залізниці.

Серб і хорвати їхали разом із Москви. Провідники кажуть, дорогою пили горілку. За 2 год. до Львова з вагона були чути сварки. А коли потяг прибув на станцію — гукали на допомогу.

— Нападник поводився досить агресивно і дивно. Кричав через двері купе, що вимагає зустрічі зі співробітниками посольства своєї держави, лікарем і представником української влади. У разі невиконання вимог погрожував розправою над хорватами, — говорить Єфімов.

На станцію прибули представники всіх силових структур області. До переговорів залучили правоохоронців, які брали участь у миротворчих місіях на Балканах.

— Говорили майже дві години. Коли сербові пояснили ситуацію, він погрожував самогубством. Але нам удалося вмовити його добровільно здатися. Він відпустив заручників. Поїзд продовжив рух із затримкою на 2 години 15 хвилин.

Серб перебуває у слідчому ізоляторі у Львові. Слідство ще не вирішило, за якою статтею порушувати кримінальну справу — "Захоплення заручників" чи "Хуліганство".

Зараз ви читаєте новину «П'яний серб захопив заручників у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі