вівторок, 07 березня 2017 07:50

П'яний прокурор збив односельчанку

Автор: Фото надане Оленою Устюк
  Марію Устюк із села Кислиця Ізмаїльського району Одещини збив прокурор Євген Чабан. У його крові виявили 0,8 проміле алкоголю. За показника 0,2 проміле і вище сідати за кермо заборонено
Марію Устюк із села Кислиця Ізмаїльського району Одещини збив прокурор Євген Чабан. У його крові виявили 0,8 проміле алкоголю. За показника 0,2 проміле і вище сідати за кермо заборонено

— Близько 19:00 їхав провулком Шкільним, мав повертати на центральну вулицю. Навпроти фарами засвітила машина. За 4 метри від мене зачепила жінку. Вона впала. Кілька метрів чіплялася руками за бампер, потім її переїхали. Спочатку передніми колесами, потім задніми. Я сигналив, відкрив вік­но. Почав матом кричати, що робите? Через 15–20 метрів авто зупинилося, — розповідає 36-річний Сергій із Ізмаїла на Одещині.

Увечері 26 лютого в селі Кислиця Ізмаїльського району 50-річну Марію Устюк збив Євген Чабан, 35 років. Він — слідчий районної прокуратури. За кермо "Ауді Q7" сів напідпитку, кажуть у прокуратурі.

— Жінка йшла по тротуару, її було видно здалеку. Але в тому місці, де її збили, гребля. Проходить стічний канал. Мусила вийти на обочину. Саме тоді на неї налетів позашляховик. За кермом сидів Євген Чабан, був п'яний. Ледь вийшов із машини. На ногах не стояв. Поруч сидів його брат Олександр. Працює в одеській СБУ. Позаду — Іра, жінка Жені. Кричала, що ти наробив, ти ж людину вбив. У салоні лежала пляшка віскі. Багато свідків це бачили.

Євген Чабан відмовився везти Марію в лікарню.

— Жінка була сильно скалічена. Вся в крові. Євген не захотів її везти до лікарні, щоб не забруднила салон. Аварію бачив водій маршрутки, який повертався з останнього рейсу додому. До нього й погрузили Марію. Зізнаватися у скоєному Євген не хотів. Тоді я сам заявив у поліцію. Замість того, щоб почати перевірку, запідозрили мене. Допитували, як винуватця, а не свідка. Лише після експертизи машин полишили, — каже Сергій.

— Женя був п'яний. Біля клубу відкрив двері та блював прямо з машини. Його півсела бачили, — говорить місцевий. Імені просить не вказувати. — Батько Євгена просив свого родича, який аварію бачив, щоб покази змінив. Той відмовився.

Жінка померла вранці наступного дня.

— Тіло повезли на експертизу до Одеси. Навіть подивитися на маму не дали. Сказали, у неї все потрощене — грудна клітка, руки, ноги. Результатів досі немає. Думаю, тягнуть час. Чабан скрізь має зв'язки, хоче уникнути відповідальності, — каже син загиблої 27-річний Іван. Живе у столиці разом із сестрою 21-річною Оленою.

— Было воспроизведение происшествия. Приехали мама и папа Жени, — говорить місцева мешканка, не називається. — Батько Євгена в подробицях розповідав, як збив Машу. Мовляв, це він сидів за кермом. Відмазує сина.

Марія з чоловіком 51-річним Миколою живуть у селі понад 20 років. Працювали в колгоспі. Як він розпався, чоловік влаштувався ветеринаром. Зараз — кочегар у дитячому садку. Жінка наймалася на підробітки в селі.

— Порядна роботяща родина. Двох дітей виховали, тримають велике господарство, — розповідає сільський голова 58-річний Михайло Шевченко. — Родина Чабанів — заможна. Їхній батько з 1991 року займається фермерством. Орендує землі. Євген із братом у селі виросли. Як закінчили інститути, тут не жили. Женя купив квартиру в Ізмаїлі. До нашого села — 25 кілометрів, часто навідувався. Останнім часом Чабани бєспредєльнічали. Хотіли на своїх дальніх родичів землі оформляти, як на атовців. По гектару на кожного. Ми в сільській раді підписали відмову.

2 березня Євгена Чабана звільнили з посади та вручили підозру. Йому загрожує вісім років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «П'яний прокурор збив односельчанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі