четвер, 06 травня 2010 01:28

Псевдодаїшники штрафують за допомогою фена

30 квітня на трасі Харків– Сімферополь у Дніпропетровській області  працівники Державної автомобільної інспекції затримали два екіпажі псевдодаїшників. Ті мали форму, подібну до форми інспекторів, смугасті жезли, протоколи порушень правил дорожнього руху. Зупиняли автомобілі й штрафували на місці.

— Вони ловили тільки російські машини, — пояснює 55-річний Віктор Гопайца, начальник відділу УДАІ в Дніпропетровській області.  — Зараз же тепло, вихідні, росіяни активно їдуть у Крим. Та й не відрізняють нашу форму від форми цих козачків. От на них і наживалися.

О другій ночі неподалік міста Новомосковськ інспектори затримали синю "Ладу-2115". У ній було двоє жителів села Меліоративне — Олександр Савченко й Олександр Старков. У ніч на 15 квітня вони забрали в росіянина Дмитра Жданова 1 тис. руб. і 200 грн. Мовляв, це штраф за зупинку в невстановленому місці. Вимагали 1,4 тис. грн.

— У цього росіянина забрали останні гроші, — пояснює Віктор Олексійович. — Тому він і поскаржився нам. Узяли ми цю "ладу" й за кілька годин затримали ще й "Пежо 407" з трьома новомосковцями. Вони так само промишляли, стояли за селищем Перещепине.

Ловили тільки російські машини

В іномарці були 31-річний Андрій Солодухін, корабельний повар за освітою, 23-річний студент Національної гірської академії Кирило Купрік і підприємець Олег Руденко, 28 років. Із салону вилучили форму, протоколи, жезл, бейсбольну біту.

— Був у них і свій радар, — сміється Гопайца. — Це звичайний фен для волосся, до якого примотали велосипедний спідометр. Пояснили, що зараз нема роботи, грошей, тому так і заробляли.

Затриманих відвезли до Новомосковського райвідділу та Перещепинського підвідділу міліції. Узяли пояснення й відпустили на підписку про невиїзд. З початку року  інспектори управління Державної автомобільної інспекції Дніпропетровської області затримали три екіпажі псевдодаїшників. Усіх — на трасі Харків–Сімферополь.

Зараз ви читаєте новину «Псевдодаїшники штрафують за допомогою фена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі