середа, 22 серпня 2007 07:00

Приморську дискотеку зруйнували екскаваторами

Від розважального комплексу "Робінзон", який ще минулої суботи працював на набережній Алушти в Криму, залишилися уламки. 54-річний мер міста Володимир Щербина розпорядився знести заклад, який, за його словами, був збудований незаконно.

— На світанку нам повідомили, що будуть зносити "Робінзон", — розповідає журналістка ТРК "БТР" в Алушті Олена Неглядюк, 29 років. — Ми одразу ж туди помчали. Близько шостої ранку під"їхав екскаватор і рушив на споруду. Під тридцять охоронців слідкували, щоб до машини не підходили відпочивальники. На грюкіт із "Робінзона" вибігли відвідувачі, які засиділися з ночі, та кілька десятків персоналу. Стали кричати, у хід пішла арматура, стріляли гумовими кулями з пістолета. В екскаватор кинули пляшкою з "коктейлем Молотова" (запалювальна суміш. — "ГПУ"). Той загорівся. Екскаваторник узявся гасити полум"я. Ми все знімали, а нам розбили камеру. Побили оператора.

Коли за годину екскаватор розвалив останню стіну, під"їхали машини з міліцією. Затримали кількох активістів бійки.

Розважальний центр належав народному депутатові Володимиру Заплатинському (детальніше — у "ГПУ" за 10 липня 2007 року). Торік у червні мер Алушти Володимир Щербина всіляко намагався не допустити будівництва закладу. Однак Господарський суд Криму торік дозволив будувати всупереч рішенню міської ради. За кілька місяців на березі виріс "Робінзон" на 700 відпочивальників.

— Із соломи та гіпсокартону нашвидкуруч зліпили цей шалаш, — розповідає мер. — Він зіпсував панораму, перекрив вихід до моря.

Конструкції комплексу могли поховати під собою людей

"Робінзон" стояв на перголі — бетонній гідротехнічній споруді, що виходить у море й захищає набережну від хвиль. Тут влаштовували нічні дискотеки. Тим часом будуватися на перголі, за словами мера, категорично заборонено. У шторм бетонна платформа може перехилитися вниз. Тоді конструкції комплексу могли скластися, мов паперові, й поховати під собою людей.

У червні цього року Вищий господарський суд України скасував рішення Господарського. Проте "Робінзон" продовжував працювати.

— Відключать їм світло, а ті перекинуть провід із сусіднього бару. Відріжуть від каналізації — викидають відходи у море, — каже мер.

Під листом про заборону діяльності "Робінзона" поставили підпис понад 5 тис. алуштинців.

— Хоч мер у нас і не ідеальний, але "Робінзон" розвалив правильно, — каже пенсіонерка, колишня вчителька Світлана Шумик, 67 років. — Там наркотиками торгували, голими дівками відвідувачів приваблювали. У моєї знайомої сина-студента побили, тепер калікою ходить.

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу проти Щербини. Він перевищив службові повноваження. Завданий збиток оцінюють у 118 тис. грн. Мер може не тільки втратити посаду, а й сісти на ґрати.

— Якщо нам зроблять перевибори мера, не підемо голосувати, — запевняє Світлана Шумик.

Члена Партії промисловців і підприємців Володимира Заплатинського обрали до Верховної Ради 5-го скликання від блоку "Наша Україна". Заплатинський — один із перших перебіжчиків до коаліції з "регіоналами". У списку цієї партії, який вона подала на дострокові вибори, Заплатинський посідає 231-е місце.

Зараз ви читаєте новину «Приморську дискотеку зруйнували екскаваторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі