середа, 30 листопада 2011 00:45

Президентові мотоклубу відрізали голову

Автор: Фото з архіву ОЛЕКСАНДРА П'ЯТНИЧКА
  Сімферополець Олександр П’ятничко поїхав дивитися земельну ділянку і зник. Його машину знайшли за два дні
Сімферополець Олександр П’ятничко поїхав дивитися земельну ділянку і зник. Його машину знайшли за два дні

Минулої п'ятниці за кримським містом Євпаторія знайшли тіло 40-річного Олександра П'ятничка, президента мотоциклетного клубу "Островитяне". Він зник 18 жовтня. Його вбили пострілом у груди і відрізали голову. Її не знайшли. Упізнали за татуюванням "Островитян" на плечі.

— Навіть не знаємо, кому вигідна його смерть, — говорить 37-річний  Дмитро П'ятничко, брат загиблого. — Ворогів у Саші не було. Хоча зараз і за 200 гривень убивають.

Олександр жив у Сімферополі. Був власником будівельної компанії, яка зводила на узбережжі міні-готелі. Від першого шлюбу мав двох доньок, 19 і 16 років. Із другою дружиною Іриною виховував спільну 5-річну доньку.

— 18 жовтня у мене був день народження, — продовжує Дмитро П'ятничко. — Саня привітав мене. Сказав, що має терміново владнати справи із землею. Поїхав дивитись якусь ділянку.

За кілька годин зник. За два дні його "Тойоту Кемрі" знайшли покинутою на одній із вулиць Євпаторії. Ключів та документів не було. Господаря почали розшукувати.

— Його телефон був виключений. Шукали ми, міліціонери, братва із клубу, до ворожок дзвонили. Усі вони говорили різне, — розказує брат.

Олександр П'ятничко з дитинства захоплювався мотоциклами. У 18 років придбав мопед "рига", згодом пересів на "мінськ", "яву". На початку 2000-х купив британський "тріумф", став членом Сімферопольського байкерського клубу "Островитяне", заснованого 2000-го. Торік П'ятничка обрали президентом. Його більше знали за прізвиськом Лобо.

— Наш клуб один із найвідоміших у Криму. Стільки нас, не скажу, бо це закрита інформація. Приєднатися до нас може кожен, хто має мотоцикл. Для цього потрібна рекомендація учасника. Тоді ми даємо рік на випробовування. Охочий має проявити себе. Лише після цього вручаємо "жилетку островитянина", — пояснює В'ячеслав із клубу. — Ми не тільки на мотоциклах разом їздимо. Збираємо гроші, передаємо їх дитячим будинкам та лікарням. Місяць тому допомогли створити у Сімферополі Алею пам'яті загиблих від рук фашистів.

Зараз ви читаєте новину «Президентові мотоклубу відрізали голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі