вівторок, 09 липня 2019 07:20

Працівниць кредитної спілки три години тримали в заручниках

Автор: ФОТО З САЙТА DIALOG.UA
  25-річний одесит сидить у поліцейській машині після затримання. Вимагав 100 тисяч доларів і гелікоптер за звільнення заручниць — двох працівниць кредитної спілки
25-річний одесит сидить у поліцейській машині після затримання. Вимагав 100 тисяч доларів і гелікоптер за звільнення заручниць — двох працівниць кредитної спілки

— Все было как в кино. Десяток полицейских машин с мигалками, "скорые". Оцепили лентами полквартала. Перекрыли движение. Людей просили не останавливаться и держаться подальше, — одесит 59-річний Сергій ­Руснак розповідає про звільнення із заручників працівниць кредитної спілки "Наша готівочка".

7 червня близько 11-ї ранку невідомий із ножем увірвався у кредитну установу по вул. Чорноморського козацтва в Суворівському районі міста. Зачинив двері зсередини. Вимагав від працівниць $1 млн. ­Ті встигли натиснути тривожну кнопку, і за кілька хвилин на місці була поліція. Із чоловіком почалися переговори. Він змінив умови: зажадав $100 тис. та гелікоптер.

— Одразу була інформація, що в нього є ніж. Чи мав ще якусь зброю — ніхто не знав. Тому загроза була і для працівниць установи, і для мешканців будинку, — розповідає Любов Гордієвська з обласної поліції. — Оголосили спецоперацію "Грім" зі звільнення заручників. На місці працювали десятки поліцейських і спецпризначенці КОРД. Перемовини вів начальник обласної поліції Олег Бех та переговорник. Пропонували себе в обмін на заручниць.

Перемовини тривали близько трьох годин. Чоловік відмовлявся звільняти жінок і постійно змінював свої умови.

— Увесь цей час чоловік тримав біля горла однієї з працівниць розкладний ніж. Грозився убити. Думав, що у сейфі є чимало грошей. Коли переконався, що це не так, зменшив суму і запросив вертоліт, — каже 43-річний Олег Бех. — Домовилися, що за сто тисяч доларів він віддасть одну із працівниць. Після цього почали штурм.

КОРДівці вибили вікно та двері кредитної спілки. Вивели заручниць і скрутили нападника.

— Все тривало кілька хвилин. Під двері кинули шумову гранату. Бабахнуло так, що заклало у вухах, хоч стояв далеченько. Місцеві казали, їхні будинки здригнулися, — додає Сергій Руснак. — Із приміщення одну за одною вивели дівчат. Вони були в шоковому стані. Їх попід руки посадили у "швидку" і вивезли.

Нападником виявився 25-річний одесит. Раніше проблем із законом не мав. На крадіжку зважився, бо треба були гроші, пояснив у поліції.

— Ограбления не получилось. Только нанес девочке моральный ущерб, когда приставил к горлу нож. Все, — говорить під час допиту слідчим чоловік.

21-річна та 24-річна працівниці спілки відбулися переляком. Із ними працюють психологи.

Поліція розслідує справу як "захоплення заручників" і "розбій". Найближчим часом суд обере нападнику запобіжний захід. Його можуть ув'язнити на 15 років із конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Працівниць кредитної спілки три години тримали в заручниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі