пʼятниця, 11 травня 2018 06:40

Подружжя Толмаченків катували дві години

Автор: www.nnovosti.info
  Неля Толмаченко із села Солтанівка Любашівського району на Одещині лежить у палаті хірургічного відділення районної лікарні. Потрапила туди після нападу грабіжників
Неля Толмаченко із села Солтанівка Любашівського району на Одещині лежить у палаті хірургічного відділення районної лікарні. Потрапила туди після нападу грабіжників

— Прокинувся від того, що в кімнаті світло включилося. Піднявся і тут же отримав удар по голові. Очі забризкали газовим балон­чиком. Так само і дружині. Катували більше години і требували гроші, — розповідає 54-річний Володимир Толмаченко із села Солтанівка Любашівського району на Одещині.

У його будинок посеред ночі 19 квітня вдерлися грабіжники. Катували та вимагали гроші.

— Хтось навів на нашу хату, — каже Володимир Тол­маченко. — Їх четверо було. Всі в масках, чорних спортивних костюмах і кросовках. Говорили російською. Віджали пластикове вікно в дальній кімнаті й залізли до хати. Нас із дружиною зв'язали скотчем. Потім скручували усім, що під руку попадало — зарядним шнуром, ременями, кабелем від антени. Жінка не витримала. Призналась, де лежать гроші. Там були гривні й долари. Всього тисяч 10. Сказали, що в них інша інформація. Має бути більша сума. Після цього взялися за праску. Дружині бризнули парою в обличчя. Мені припікали лице, спину, ноги. Потім пшикали перцовим балончиком, щоб більше пекло.

Доки двоє грабіжників катували подружжя, двоє інших виносили з хати майно.

— Майже після 2 годин знущань прив'язали нас ногами до кроваті. Пригрозили: якщо заявимо в поліцію, то спалять хату й дитину скалічать. Знають, де живе. Під ранок вони поїхали. Нам вдалося звільнитися від мотузок і визвати "швидку".

Володимир Толмаченко від госпіталізації відмовився. Його дружину 46-річну Нелю Василівну забрали в хірургічне відділення районної лікарні.

— У жінки було побите обличчя, тіло, сильний стрес. Окрім фізичної реабілітації, має пройти ще й психологічну, — каже 68-річний Григорій Бурлака з Любашівської райлікарні.

Це друге пограбування родини. Вперше крадії залізли до їхнього будинку навесні 2015 року.

— У хату залізли вдень, поки ми на роботі були. Акуратно відкрили двері, всередині все перевернули. Забрали гроші, цінності, — розповідає Володимир Іванович. — Після того поставили будинок на сигналізацію. Як тепер оказалось, була встановлена неправильно. Датчиків руху на вікнах не було. Тому й не спрацювала. Не вірю, що когось знайдуть.

Володимир Толмаченко працює бригадиром тракторної бригади, Неля Василівна — бухгалтер на місцевому сільськогосподарському підприємстві. Мають доньку й онуку, вони живуть у Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Толмаченків катували дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі