вівторок, 06 листопада 2018 07:50

Подружжя Ципльонкових втратило дві квартири

Автор: ФОТО НАДАНЕ ІНЕССОЮ ІСМАЇЛОВОЮ
  Інесса Ісмаїлова й Андрій Ципльонков з Дніпра на прогулянці з онукою. Рік тому аферисти відібрали в подружжя дві квартири
Інесса Ісмаїлова й Андрій Ципльонков з Дніпра на прогулянці з онукою. Рік тому аферисти відібрали в подружжя дві квартири

— В 11 утра начали настойчиво звонить в дверь и дергать за ручку. Услышала звук работающей болгарки. Поняла, что выхода нет и нужно открывать. За дверью стояли 12 мужиков и тыкали мне в нос копию каких-то документов. По ним мое жилье принадлежало другому человеку, — згадує 57-річна Інесса Ісмаїлова з Дніпра.

28 листопада торік дізналася, що її одно- та двокімнатна квартири по вул. Гагаріна, 108, двічі перепродані. Спочатку власником стала компанія "Дніпрофінансгруп", зараз — Євген Бєліков, якого жінка не знає.

В одній із квартир Інесса Володимирівна мешкала з чоловіком, 53-річним Андрієм Ципльонковим. Іншу використовувала для роботи. Займається пошиттям одягу. Помешкання придбали в кредит. Згодом банк збанкрутував, рахунки клієнтів перевели в іншу фінустанову. Там змінили умови договору, нараховували більші відсотки. Погасити їх родина не могла.

— На банк подали до суду. Наступне засідання мало відбутися в березні. Уявити не могли, що з нашим житлом прокручують якісь махінації, — розповідає Інесса Володимирівна. — Коли ті молодчики прийшли, ми викликали поліцію. Вони подивилися оригінали моїх документів, їхні копії. Сказали, що чоловіки не мають права без судового рішення виселяти законних власників із квартири, і пішли.

Поки власниця з чоловіком боронили помешкання біля дверей, до них влізли через вікна.

— Розбили скло на лоджії, зламали решітки і вдерлися, — додає Інесса Ісмаїлова. — Ми викликали ще один наряд поліції. Нападники показали правоохоронцям документ, ніби викупили на торгах права вимоги боргу за 345 тисяч гривень. Тоді приїхав представник "Дніпрофінансгруп" Олександр Скребець. Сказав, що в нас два варіанти. Перший: відмовляємося від претензій щодо їхнього права власності на житло. За це нам дадуть 10 тисяч гривень і оплатять два місяці оренди квартири, на яку з'їдемо. Другий — нас силою звідси виселять, а речі вивезуть на смітник.

Подружжя порадилося з адвокатом і погодилося на перший варіант. Їхні речі на орендовану квартиру перевезли нові власники.

— Часть ценных вещей пропала — деньги, золотые и серебряные украшения, планшет, — згадує Андрій Ципльонков. — Пошкодили дві дорогі машинки з майстерні дружини.

Під час наступної зустрічі з новим власником родині запропонували іншу угоду.

— Давали 5 тисяч доларів на покупку нового житла за умови, що ми не будемо звертатися до адвокатів і поліцейських, — каже Інесса Володимирівна. — Відмовилися. Заявили в поліцію. На квартиру на час слідства наклали арешт.

Слідство встановило: жодних офіційних даних по квартирах Ципльонкових у реєстр не вносили. Нотаріус, який начебто оформив угоду купівлі, перебуває в розшуку. На підставі виданого документу подружжя зняли з реєстрації в їхніх квартирах. Слідчий запевнив, що вони мають право повернутися у своє житло, бо його відібрали незаконно.

— Рік микаємося по чужих кутках, перебиваємося в друзів, — говорить Інесса Володимирівна. — Через суд відновлюємо прописку, подали на скасування угоди купівлі-продажу. 27 жовтня випадково дізналися, що наші квартири знову виставили на продаж. Оголошення побачили в інтернеті. За двокімнатку просять 26 тисяч доларів, за однокімнатну — 22 з хвостиком. Продає Бєліков, він підставна особа. Слідчий тільки очі опустив. Мовляв, був наказ зверху закрити справу, бо то не їхня компетенція. Звернулися із заявою в прокуратуру і справу поновили.

— Хочемо добитися скасування всіх попередніх угод та повернути квартири у власність Ципльонкових, — пояснює 43-річна Оксана Єськова з громадської організації "Самозахист підприємців". — Є підозри, що до цієї афери причетні слідчий і нотаріус. Звернулися в поліцію, прокуратуру та СБУ з відповідними заявами.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Ципльонкових втратило дві квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі