вівторок, 12 грудня 2017 06:31

Після чотирьох кульових поранень був живий ще 20 хвилин

Двом колишнім керівникам оперативної розвідки Києва — Олександру Мелюхову та Іващенку, його імені не називають, повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень під час проведення спец­операції в селі Княжичі Броварського району на Київщині. Там спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів Державної служби охорони вночі 4 грудня торік. Загинули інспектори 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, оперативники 25-річний Юліан Рудько і 27-річний Олександр Маніца та 31-річний Віталій Валецький — начальник столичного відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії.

— Із записаних розмов чути, що Валецький пропонує вийти пішки в розвідку до машини ДСО. Але Мелюхов дає наказ їхати автомобілем і відкривати вогонь. Він є на відео розстрілу, — розповідає 55-річний Олександр Орлов із Боярки на Київщині. У перестрілці загинув його син. Чоловік — колишній міліціонер. Проводить власне розслідування.

Валецький після чотирьох кульових поранень був живий ще 20 хв. і міг пересуватися. Його та пораненого Олександра Маніцу можна було врятувати, за висновками судмедексперта.

— Однак цього ніхто не збирався робити. Коли приїхали чотири "швидких" із Броварів, цих хлопців не віддали, залишили помирати. Потім все списали на лікарів. Мовляв, ті брати не захотіли, — говорить Олександр Афанасійович.

Зараз ви читаєте новину «Після чотирьох кульових поранень був живий ще 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі