вівторок, 10 липня 2018 07:45

Підполковника поліції вбили двома пострілами в спину

Автор: WWW.KYIV.NPU.GOV.UA
  Дмитро Глушак із Києва 23 роки пропрацював у кримінальній поліції. Його знайшли застреленим у машині випадкові перехожі
Дмитро Глушак із Києва 23 роки пропрацював у кримінальній поліції. Його знайшли застреленим у машині випадкові перехожі

— Во дворе увидел чужую машину. За рулем — мужчина в темной курточке. Сидел, наклонившись вправо. Глаза открыты. Понял, что он мертв. Мимо проходили женщины из соседнего дома, вызвали полицию, — розповідає Олег, мешканець будинку на вул. Щусева, 14, у Шевченківському районі столиці.

Тут 5 липня о 13:10 в автомобілі "Хюндай Акцент" двома пострілами в спину вбили підполковника поліції 41-річного Дмитра Глушака. В кримінальній поліції працював із 1995‑го. Останнім часом — заступником начальника Департаменту оперативно-технічних заходів Нацполіції України.

— У нас тихий двор. Вокруг многоэтажки, рядом детский сад, игровая площадка. Машин хоть и много, но у каждого свое место. Эта чужая была, стояла на месте "Фольксвагена", — розповідає Людмила Озеранська, 39 років. — Я приїхала додому о другій годині дня. Метушилися поліцейські, стояла "швидка". Місце вбивства не обгородили, але близько нікого не підпускали. Просили обходити. Сусідка розповіла, що сталося.

— Дмитро користувався повагою серед колег, знав свою роботу, — кажуть у поліції.

У Дмитра Глушака стріляли через спинку водійського сидіння. Убивця сидів позаду. Кулі калібром 7,62 мм із пістолета ТТ пройшли навиліт через груди. Застряли в панелі авто.

— Під час пострілів автомобіль не рухався, водій сидів за кермом. Є свідок, який нібито чув два хлопки, але самого злочину не бачив, — говорить Олександр Пивовар, заступник начальника Головного слідчого управління поліції Києва.

За кілька годин поліцейські затримали підозрюваного.

— Це 48-річний громадянин України, який має п'ять судимостей, — каже глава Нацполіції Сергій Князєв, 46 років. — 2011-го він вийшов із в'язниці, відбував термін за шахрайство. Живе у Києво-Святошинському районі.

Із неофіційних джерел відомо, що вбивця з Глушаком знайомий не був. Вийшов на нього через інтернет-барахолку, де поліцейський виставив на продаж золотий ланцюжок вагою 100 г. На зустріч прийшов у піджаку і з портфелем. Дмитро пустив його в машину й погодився від'їхати в сусідній двір — ­нібито для перевірки якості металу. Там убивця дістав пістолет і застрелив поліцейського. Ланцюжок одразу поніс у ломбард. Чоловіка встановили за записами камер відеоспостереження та сигналом мобільного, який він забрав у вбитого. Шевченківський районний суд Києва арештував його на два місяці без права на заставу 7 липня.

У Дмитра Глушака залишилися дружина та 6-річний син.

Зараз ви читаєте новину «Підполковника поліції вбили двома пострілами в спину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі