пʼятниця, 09 вересня 2016 06:30

Під час пожежі загинули 3-річні двійнята

Автор: ФОТО з особистого архіву родини Волощуків
  Двійнят Валерію та Веніаміна Волощуків із палаючого бу­динку винесли мертвими. Вони спали, коли почалася пожежа
Двійнят Валерію та Веніаміна Волощуків із палаючого бу­динку винесли мертвими. Вони спали, коли почалася пожежа

— Побачили, як палає дах. Аня голосила, що в домі лишилися діти. Збіглися сусіди їх рятувати. Як тільки відчинили двері — пролунав вибух. Вогняна хвиля піднялася метрів на 50 угору. Людей порозкидало в сторони. Всі кричали й плакали. Страшно згадати. Діток не врятували, згоріли живцем, — говорить 22-річна Марія ДЯЧУК із міста Сарни на Рівненщині.

Вона — сусідка подружжя 25-річної Анни та 26-річного Степана Волощуків. 29 серпня під час пожежі загинули їхні діти — двійнята 3-річні Валерія та Веніамін.

Рятувальники приїхали через 5 хв. після вибуху. Пожежу гасили понад 4 год.

— Результатів експертизи поки що не отримали. За попередньою версією, пожежа почалася від газової плити. Жінка її не вимкнула, коли пішла поратися на город. Централізованого газопостачання в домі не було. До плити підключали газовий балон. Коли його знайшли, збоку була велика діра, — каже Віктор Козак з обласної служби з надзвичайних ситуацій.

— Волощуки мешкали в старому дерев'яному будинку. Поряд зводили цегляну хату. Степан мотався по заробітках, аби швидше її доробити. До зими хотіли заїхати, — говорить товариш чоловіка 25-річний Ігор. Прізвища не називає. — Після пожежі від їхнього старого дому лишилися самі стіни, чорні від сажі й диму. Полум'я частково пошкодило й двоповерхову новобудову. Найбільше обгоріла криша. Зараз живуть у батьків Степана.

У подружжя лишилася 5-річна донька Катерина.

— Боляче було дивитися на Степана. Стояв на колінах і по черзі цілував дитячі гробики та фотографії. Мама діток вже не мала сил плакати. Почорніла від горя, — каже сусідка 31-річна Тетяна Бродська.

— Дружна, хороша родина. Дітки доглянуті, справненькі. Батьки щонеділі брали малечу на руки й гуртом йшли до церкви. Виховували їх чемними й порядними, — розповідає 23-річна Наталія Тверда, знайома Волощуків.

Зараз ви читаєте новину «Під час пожежі загинули 3-річні двійнята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі