пʼятниця, 26 листопада 2010 02:00

Петра Щепанюка сім разів дурили роботодавці-посередники

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  Петро Щепанюк показує листи від фірм, які пропонують роботу на дому
Петро Щепанюк показує листи від фірм, які пропонують роботу на дому

— Якщо в оголошенні пропонують вигідну роботу на дому — ручки складати чи пересилати листи — не тратьтеся навіть на конверт. То все ловушки, щоб тільки гроші видурити, — розповідає 51-річний тернополець Петро Щепанюк.

Петро Ярославович живе в однокімнатці у спальному масиві Сонячний. Через хворобу погано ходить, останні 10 років ніде не працює. Як інвалід отримує 700 грн пенсії.

— Половину пенсії з'їдає кіт, — каже. — А на решту важко прожити. От я і почав шукати підробітки.

За чотири роки Щепанюк звертався в 50 фірм, які пропонують роботу на дому. Каже, що жодного разу йому не запропонували заробіток.

— Перші шість разів видурили по 50–60 гривень. Схема проста. Фірми запевняють, що знайдуть роботу, де я зможу заробляти тисячу доларів у місяць. За листа з необхідною інформацією треба заплатити гроші. Платиш, а там список неіснуючих фірм.

Після кількох невдалих спроб Петро Ярославович перестав платити. Однак минулого місяця попався всьоме.

— Надіявся, що то щось нормальне, бо назва фірми "Тера-нова" мені здалася знайомою, — розповідає пенсіонер. — Заплатив 40 гривень за лист, а там старий російський каталог. Зрозуміло, що ніхто не надсилатиме для складання м'які іграшки з Чебоксар до Тернополя.

— Міліція і суди тут безсилі, — розводить руками 47-річний Петро Колісник з обласної міліції. — Бо юридично ці фірми не порушують закон. Адже дійсно висилають список фірм, які пропонують таку роботу. Людям просто треба перестати вірити в золоті гори.

Зараз ви читаєте новину «Петра Щепанюка сім разів дурили роботодавці-посередники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі