пʼятниця, 02 вересня 2016 06:15

Перевізники виступили проти пільговиків

— Це просто жах і безлад. Дитину записала на другу годину до лікаря. Але маршрутку чекала півтори години. Свою чергу в лікарні пропустили, — говорить львів'янка Катерина Ониськевич, 35 років.

30 серпня львівські перевізники оголосили страйк. На маршрут не вийшли 100 автобусів. Наступного дня з 8:00 до 9:00 з півтисячі маршруток курсувала половина. Меру Андрію Садовому перевізники зачитали п'ять вимог. Головна — зняти час пільгового проїзду. Мовляв, через людей, що мають на нього право, не обслуговують якісно інших пасажирів.

— Безкоштовний проїзд мали компенсувати з бюджету міської ради. Але за всі роки підприємці не отримали жодної копійки, — каже Ігор Сеник, водій підприємства "Міра і К".

Раніше міська влада дозволила пільговикам безкоштовно їздити громадським транспортом із 10:00 до 16:00. Пізніше суд скасував це рішення.

— Не можемо вплинути на ситуацію, що склалася. Якщо знову приймемо подібне рішення — перевищимо службові повноваження. Суд визначив, що встановлення часу — не наша компетенція, — говорить 41-річна Гелена Пайонкевич з юридичного управління міськради.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники виступили проти пільговиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі