вівторок, 31 липня 2012 00:00

Пастора звинувачують у педофілії

Автор: Фото з сайта WWW.iisus-isa.in
  Микола Іващенко — колишній моряк. 1996 року заснував неохристиянську церкву, себе проголосив єпископом
Микола Іващенко — колишній моряк. 1996 року заснував неохристиянську церкву, себе проголосив єпископом

Міліціонери міста Маріуполь Донецької області 22 липня затримали єпископа неохристиянської церкви Ісуса Христа 61-річного Миколу Іващенка. Він розбещував 14-річну вірянку.

— Слідчий вніс подання, щоб його утримували під вартою, — каже Яна Соболевська, прес-секретар обласної прокуратури. — Але в пастора стався серцевий напад, зараз він у лікарні.

Микола Іващенко — колишній моряк, не має ноги. Живе у приватному будинку на вул. Кронштадтській. 1996 року заснував неохристиянську церкву Ісуса Христа, себе проголосив єпископом. Церква має філії в чотирьох містах, проводить фестивалі, в яких беруть участь танцювальні та співочі колективи юних вірян. 2000 року Миколу Іващенка засуджували за розбещення малолітньої. За допомогою гіпнозу та нейролінгвістичного програмування ввів дівчинку у транс, а її стан використовував для утіх, згідно з висновками експертів. Жовтневий райсуд Маріуполя визнавав пастора винним і амністовував, Іващенко повернувся до пастви. Представники 25 протестантських громад міста відкрито застерігали городян від спілкування з ним.

— У Маріуполі є неофіційна рада пасторів євангельських церков, звідки Іващенка вигнали за скандали, — говорить один із християнських лідерів міста. Просить не називати його імені. — Його церква більше схожа на секту, а самого десятки разів звинувачували в розпусті прихожанок церкви.

2004 року сесія міськради оголошувала церкві Ісуса Христа недовіру.

— До мене тоді зверталися одразу кілька батьків, які намагалися вирвати дітей із  церкви. Вони були стурбовані їхнім психічним станом. Усіх, хто хотів покинути церкву, переслідували, залякували. Але депутати не можуть забороняти церкву, — згадує колишній депутат Олександр Чуприна.

Прихильники церкви Ісуса Христа переконують, що на пастора звели наклеп.

— Навіть батьки потерпілої, які теж прихожани, говорять, що пастор не розбещував, а "наповнював доньку святим духом", — кажуть міліціонери.

Зараз ви читаєте новину «Пастора звинувачують у педофілії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі