вівторок, 13 жовтня 2009 07:43

Відпочивальники санаторію мочилися поряд із туалетом

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Дніпропетровка Любов Кібтілая (ліворуч) живе із донькою Наталією в санаторії ”Полтава” в місті Миргород на Полтавщині. Вона відмовилася від безкоштовного лікування в сусідній здравниці ”Слава”
Дніпропетровка Любов Кібтілая (ліворуч) живе із донькою Наталією в санаторії ”Полтава” в місті Миргород на Полтавщині. Вона відмовилася від безкоштовного лікування в сусідній здравниці ”Слава”

Дніпропетровка 79-річна Любов Кібтілая — учасниця війни. Від управління соціального захисту отримала путівку до санаторію "Слава", що в місті Миргород на Полтавщині.

— Приїхала 27 вересня, оформилася, — згадує Любов Герасимівна. — Ночувати поселили в кабінеті терапевта. Зранку переселили в конурку, де вже жили дві відпочиваючі. Кімната не провітрюється, туалет і умивальник у кінці коридору. Кабінка одна на всіх. Дехто не міг діждатися очереді й пісяв під туалетом. Я зайшла умитися й виригала.

Відпочивальники скаржилися на погані умови.

— Людей селили і в сестринську кімнату, і в спортзалі, де жили восьмеро, — розказує 72-річний Андрій.Із харчуванням проблеми. Хоча в принципі жити можна. Лікарі та сестри гарні.

Любов Герасимівну супроводжувала донька Наталія. На цей же період придбала собі путівку до санаторію "Полтава".

— Із мамою зідзвонювалися, — згадує 58-річна Наталія Гафарова. — Три дні вона не могла помитися. Я не витримала й купила їй путівку в санаторій "Полтава". Віддала 3 тисячі.

Зайшла умитися й виригала

Здравниця "Слава" розрахована на 401 місце. Тут лікуються інваліди, ветерани війни й чорнобильці. Працівники не вбачають провини.

— Заїзд триває 10 днів, — пояснює заступник директора Володимир Рогачов. — Якщо із попереднього відпочивальник залишився ще на ніч, то місця наступному немає. Буває, приїжджають на п"ять днів пізніше. Ці дні ми продовжуємо — виникають незручності наступним. А харчування таке, яке передбачене міністерством. Чотириразове. На людину виділяють 29 гривень на добу.

Зараз ви читаєте новину «Відпочивальники санаторію мочилися поряд із туалетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі