четвер, 17 лютого 2011 09:10

Орендар ставка розстріляв рибалку за браконьєрство

Автор: фото з архіву Володимира Гунявського
  Володимир Гунявський зі знайомою Тетяною Яценко (в центрі) та її донькою Іриною
Володимир Гунявський зі знайомою Тетяною Яценко (в центрі) та її донькою Іриною

9 лютого в селі Чернятка Бершадського району на Вінниччині поховали 41-річного Володимира Гунявського. Орендар місцевого ставка застрелив його за те, що ловив рибу.

Опівдні труну виносять із церкви. У цей момент зривається вітер, накрапає дощ. За 500 м до цвинтаря з кришки труни падають калачі.

— Пішов смерті шукати, — плаче дружина загиблого 41-річна Таїсія Гунявська. Поруч дочка 20-річна Анастасія. Сину 14-річному Віталію стало зле. Батька ховають без нього. Обличчя загиблого накрите рожевим рушником.

— Куля все обличчя роздробила, навіть зуби покрошилися. Будемо вимагати від правоохоронців провести добросовісне слідство! Щоб усе було по закону, — каже друг загиблого 41-річний Олександр Яценко.

Міліціонери затримали 35-річного Олега. Його вже карали двічі: за хуліганство та кражу авто.

— Помню кожну хвилину Володіного останнього дня, — говорить очевидець 34-річний Анатолій Заїченко. — Вечором ми закинули в озеро сітки. Вийшли зранку. Та сітки хтось витяг. Лиш кусочок остався. Пішли додому. Тут вистріл. "Стояти!" — кричать. Ну ми стали. Цей орендатор першим підбіг до мене. Вдарив у плече, видер сумку. Там лежали сєтка і білий амурчик грамів на 200. Він до Володі: "Попався?!". Вова відповідає, що прийшов забрати своє. Бо Олєг должен був йому 400 рублів. Півтора місяця назад узяв якусь снасть, а гроші не віддавав. Вова рішив, якщо не хоче вертати, то він сам забере — рибою. А орендар кричить: "Що я должен, ти до кінця своїх днів чекатимеш". Замахнувся на Володю ногою. А ружо находилося в руці і в цю секунду пролунав постріл. Стріляв практично в упор. Вова покотився. Орендар збіг донизу, кинув ружо. Кричить, що вбив людину, почав визивати міліцію і "скору". Мені каже: "Ти чого тут стоїш? Хочеш біля нього лягти?".

У матеріалах слідства фігурує сокира. Нею начебто Гунявський замахувався на затриманого.

— То брєд! Коли Вова впав, сокира біля нього лежала. Ми нею рубали лід. Вона в нього під мишкою була. Він її навіть не доставав, — продовжує Анатолій Заїченко. — Свідком був ще один мужик, який приходив з орендарем. Але хто він — не знаю, ніколи не бачив.

У Чернятці п'ять водоймищ. Усі орендовані.

— Якраз планували проводити зібрання орендарів, визначитися про час і місця, де можуть ловити рибу місцеві. Не встигли, — каже голова сільради Василь Легкун, 56 років. — Того орендаря я не знаю. Але трагедія трапилася не біля його ставу. Як повідомив наш землепідрядчик, договір з ним заключений на два інші стави на 25 років. Його почали оформлювати ще торік, але документи ще не набули чинності.

Володимир Гунявський цього року планував видати заміж дочку.

— Толік, з яким вони ходили по рибу, мав бути його майбутнім сватом. Настя зустрічається з його сином Сергієм, — каже подруга загиблого 38-річна Тетяна. — Малого Віталика сильно вразила смерть батька. Перед похоронами кричав, що коли виросте, заб'є того, хто папку вбив. Володя все життя на стройках проробив. Узнав цього заробітчанського життя в Києві, Росії. Хазяїн був. Сильний, здоровий такий. Із чоловіком моїм, Сашею, на руках тягалися. Дружина Тая все життя вчителює.

Міліціонери з'ясовують деталі стрілянини.

Зараз ви читаєте новину «Орендар ставка розстріляв рибалку за браконьєрство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі