пʼятниця, 20 травня 2016 07:50

Ользі Заваді видали пенсію сувенірами

— У банку касир нарахував пенсію 1347 гривень. Поклала їх у паспорт і пішла на маршрутку. В селі зайшла в магазин по продукти. Дивлюся, а гроші з червоним надписом: "Це не гроші — це прикол", — каже 77-річна Ольга Завада із села Воля-Висоцька Жовківського району на Львівщині.

12 травня в Ощадбанку отримала пенсію 12 сувенірними купюрами по 100 грн і 147 грн — справжніми.

Ольга Завада живе сама. Щомісяця їздить по пенсію в райцентр.

— Того ж дня повернулась у банк. Там гроші назад не прий­няли. Ще й почали з'ясовувати, звідки в мене взялися сувенірні, — продовжує Ольга Микитівна.

На відео з камер спостереження видно, як схожа на Ольгу Заваду людина спочатку забирає гроші, а потім віддає їх перераховувати жінці, яка стоїть збоку.

— Пенсіонерка до нас повернулася через півтори години ­після того, як вийшла з банку. Почала казати, що ми підсунули їй фальшиві гроші. З відеоспостереження видно, як вона виходить з банку з ще одною жіночкою. Може, щось по дорозі між ними сталося. Ця невідома особа перераховувала її пенсію ще біля самого віконця каси, це зафіксовано, — говорить 60-річний Віктор Станько, керівник філії Ощадбанку.

— То найпростіше з пенсіонерки зробити аферистку якусь. Але я нікому свої гроші не давала і ніде їх не міняла. Тепер більше банкам довіряти не буду. Пенсію на другий раз най мені поштарка приносить додому, до хати, — додає Ольга Завада.

Зараз ви читаєте новину «Ользі Заваді видали пенсію сувенірами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі