вівторок, 23 лютого 2016 05:05

Олексій Ковальчук утік із приміщення суду

Автор: ФОТО з сайта www.vk.com
  Олексій Ковальчук (ліворуч) утік від конвоїрів, які вели його на судове засідання в райцентрі Дергачі на Харківщині. На вулиці біля приміщення його чекав друг Владислав Кулик (праворуч). Обох затримали через 23 ­години
Олексій Ковальчук (ліворуч) утік від конвоїрів, які вели його на судове засідання в райцентрі Дергачі на Харківщині. На вулиці біля приміщення його чекав друг Владислав Кулик (праворуч). Обох затримали через 23 ­години

17 лютого із приміщення райсуду в Дергачах на Харківщині втік 25-річний Олексій Ковальчук. Його підозрюють у викраденні автомобіля. З листопада 2015-го перебував під вартою.

Засідання мало розпочатися о 13:45. Коли Олексія вели з конвойної кімнати до зали суду, він відштовхнув охоронців і вибіг на вулицю. Там у "Жигулях" чекав 22-річний Владислав Кулик.

Після втечі чоловіки розділилися. За 23 год. їх затримали.

— У місті оголосили план "Перехоплення". Кулика спіймали в Харкові. Патрульні хотіли зупинити його автомобіль. Та чоловік почав тікати. Під час переслідування машину заблокували. Раніше Владислав мав проблеми із законом — із Ковальчуком проходив по справі, — розповідає Сергій Бірбасов із Харківської поліції. — Ковальчука піймали неподалік його дому.

Затримані родом із селища Слатине Дергачівського району.

— Алешка больше времени в тюрьме проводил. У него третья судимость. Угонял в районе машины, — розповідає односелець Костянтин. Прізвище просить не вказувати. — Востаннє звільнився умовно-достроково. Та все одно потягло красти машини. Восени його закрили, тримали до суду під вартою. Кулик — його подільник по ­якійсь справі. Не знаю, на що розраховували. Про їхні сім'ї багато не cкажу. Ковальчук має сестру, батько його — зварювальник на металобазі в Харкові. А Кулик постійно ганяв на машині, не працював. Усім його забезпечували батьки.

Ковальчуку загрожувало п'ять років ув'язнення. Термін може зрости вдвічі. Прокуратура перевіряє поліцейських, які охороняли затриманого в суді. Можуть потрапити за ґрати на три роки за службову недбалість.

9 лютого під час оголошення вироку із суду в Марганці на Дніпропетровщині втік 50-річний Сергій Чернишов. Почув, що відсидить 10 років за завдання тяжких тілесних ­ушкоджень, і кинувся до дверей. Конвою в залі не було, бо доти затриманий перебував під домашнім арештом.

Чернишов сів у машину, за кермом якої був його 22-річний син. Більш як тиждень вони переховувалися у знайомих у селі Червоногригорівка поблизу Марганця. 17 лютого їх затримали.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Ковальчук утік із приміщення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі