понеділок, 25 грудня 2006 19:24

Олександра Новікова вбили та з"їли сусіди (ФОТО)
6

Із районної прокуратури виводять жителя Макіївки Донецької області Едуарда Шутова. Він запевняє, що не їв людського м’яса
Фото: фото: Олена ТАЛАЄВА
Оксана Доманська, коли готувала, за словами Едуарда Шутова, пробувала людське м’ясо на сіль та перець

Уранці 18 грудня школярі з міста Макіївка на Донеччині побачили людські ноги, які стирчали з-під каналізаційного люка на вул. Рєпіна поблизу будинку N163. Діти побігли до найближчого магазину і про все розповіли продавцям. Ті зателефонували до міліції.

Напередодні ввечері 36-річний Едуард Шутов та його 34-річна співмешканка Оксана Доманська запросили в гості сусіда Олександра Новікова, 48 років. Увесь вечір пиячили. Потім чоловіки посварилися. Шутов схопив молоток, а Доманська ножа. Від ударів гість упав мертвим. Господар хотів винести тіло, проте дружина зупинила:

— Чего добру пропадать!

Вони зрізали з тіла м"які частини і сховали в холодильник. А понівечене тіло винесли з квартири й кинули в каналізаційний люк.

— Затримали їх через п"ять годин після скоєння злочину, — розповідає Юрій Приймак, керівник кримінальної міліції Макіївки. — Від люка до квартири вели червоні плями. У помешканні на паласі побачили сліди від крові. У кухні біля сміттєвого кошика стояла сумка з людськими нутрощами. А на газовій плиті — ще гаряча сковорідка, повна смаженого м"яса.

Оперативники відкрили холодильник. Морозильна камера була вщерть забита людським м"ясом. Господарі одразу зізналися в убивстві сусіда. Але заперечують, що їли його м"ясо.

— Я не ел, — каже "ГПУ" підозрюваний, який представився Едуардом Шутовим. — А Оксана, когда готовила, пробовала на соль и перец. Меня также приглашала.

У Макіївці живе 470 тис. осіб. Практично все місто забудовано чотириповерхівками барачного типу. Із 35 шахт працює лише дев"ять. Два великі коксохімічні заводи розташовані майже в центрі міста. У післявоєнні роки тут працювали колишні ув"язнені. Юрій Приймак, який пропрацював у міліції 25 років, пояснює: кожен третій житель Макіївки засуджений, кожен шостий — рецидивіст.

Едуард каже, що жив з Оксаною Доманською в цивільному шлюбі п"ять років. Від першої дружини в нього залишився 14-річний син. Доманська має 12-річну доньку. За ґрати Шутов потрапляв тричі. Усього відсидів майже 14 років — за крадіжки і ненавмисне вбивство власної шестимісячної доньки. Коли Едуард вийшов на волю в квітні цьогоріч, то продав свій будинок. А Оксанину однокімнатну квартиру в центрі Макіївки поміняли на двокімнатну на околиці. Півроку тому переїхали на вул. Рєпіна і взялися за ремонт.

— Я хотіла познайомитися з новими мешканцями і заходила в гості, — розповідає 55-річна сусідка Валентина. — Едік саме обкладав ванну плиткою. Сказав, що вміє все робити по дому. Вони тихі були, між собою не сварилися.

Кожен шостий житель Макіївки — рецидивіст

Кореспондентові "ГПУ" вдалося потрапити до квартири, де сталося вбивство. У помешканні чисто. На стінах — світло-сірі шпалери, висить фото 12-річної доньки Оксани. На журнальному столику стоїть вазочка зі штучними трояндами. А на липкому від жиру кухонному столі — дві продовгуваті пластикові серветки із коричневими слідами від сковорідки.

Біля входу в будинок зібралися сусіди.

— Та пошла ты со своими вопросами, — кричить спочатку 55-річна Людмила Никитенко, співмешканка Новікова.

Напередодні вона поховала чоловіка. Згодом погоджується розповісти про Олександра.

— У Саші такі величезні зелені очі були, як у артиста Дворжецького, — зі сльозами згадує Людмила. — Ми його ховали у відкритому гробу. На похорони приїхала з Криму Сашина сестра Валя. Вона ж і заплатила в морзі 250 гривень, щоб чоловікові зробили з гіпсу тіло. На похоронах Сашині однокласники плакали.

Коли згадуємо про сусідів, Людмила нервує:

— Це звірі! Едік Фіксатий (прізвисько Едуарда Шутова. — "ГПУ") виходив із хати тільки вночі. І вона теж. Стануть на углу вулиці й ждуть чогось. Сашу вони в неділю на базарі прихопили, запросили на пивко.

Людмила запевняє, що Новіков був неконфліктним — ніколи б не розпочав бійку першим. Працював слюсарем на ремонтному заводі. Був нежадним. Якось віддав шкіряного плаща своєму знайомому, колишньому в"язневі. Той не мав верхнього одягу.

— Прийде з роботи, одразу ж до собачки: "Бимочка, тебя же накормить надо", — говорить Людмила.

Нині Оксана та Едуард чекають на покарання.

— На допитах підозрювані категорично заперечують, що їли людське м"ясо, — каже 22-річний слідчий прокуратури Гірничого району Макіївки Олексій Петров. — Я ж не можу подивитися їм у шлунок, щоб перевірити їхні слова. Сьогодні вони обвинувачуються лише у навмисному вбивстві.

Правоохоронці розповідають, що з канібалами зустрічаються не вперше. 2004 року в тому ж Гірничому районі двоє безпритульних убили товариша по чарці, вирізали і з"їли його печінку.
















Зараз ви читаєте новину «Олександра Новікова вбили та з"їли сусіди (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі