четвер, 23 лютого 2012 00:15

Олег Царан виніс із вогню родину і загинув

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Одесит Олег Царан із донькою Кірою у квітні 2011 року. Зі Світланою Жамковою він одружився, коли та чекала на другу дитину
Одесит Олег Царан із донькою Кірою у квітні 2011 року. Зі Світланою Жамковою він одружився, коли та чекала на другу дитину

Уночі 20 лютого в хаті одеситів Олега й Світлани Царанів спалахнув електролічильник. Будинок №38 на вул. 11 лінія заповнив їдкий дим. Господар прокинувся, виніс на вулицю дружину, двох дітей і повернувся в дім за мобільним телефоном, хотів викликати пожежників. У цей момент вибухнув газовий балон.

— Нам повідомлення надійшло о 3.48, — кажуть в одеському управлінні МНС. — На місці були за 6 хвилин. Весь будинок уже горів.

26-річна Світлана Царан лежить у міській лікарні №10. У неї обпечено 5% тіла, стан називають стабільно важким. 35-річного Олега Царана вибухом розірвало навпіл. 2-річна Кіра й 5-місячний Михайло отруїлися димом.

— У цій хаті ми жили вп'ятьох, — розповідає 49-річна Людмила Шибаєва, мати Світлани. — Свєта, Олєжка, діти і я. — В ту ніч я була в Харкові у родички. Свєта казала, що прокинулися серед ночі, бо задихалися. Горіла проводка біля лічильника і лічильник. Почали дітей шукати. Свєта дуже злякалася, бо не могли знайти кроватку з Кірою. Винесли малих на вулицю, Олєжка побіг назад у хату, і рвонуло. На ранок пожежники витягли половину його тіла, іншої не знайшли. Зараз тіло в морзі. Кажуть, віддадуть десь у п'ятницю.

— Олєг із Молдавії був компанійським хлопцем, — каже приятель загиблого Олександр, 30 років. — Скільки його знаю, завжди хотів сім'ю і діток. Із Свєтою прожили три роки, народилася Кіра. Коли завагітніла вдруге — вирішили розписатися. Одружилися торік у вересні.

— Зять у нас трудяга був, не пив взагалі. Раніше слюсарем у жеку робив, потім пішов на стройку працювати, — продовжує Людмила Леонідівна. — Як дізналися, що друга дитинка буде, зробили капітальний ремонт у хаті. Накупили техніки, бойлера встановили.

На місці будинку Царанів — згарище. Дім вигорів ущент, упав дах. Із речей Світлана має лише обпалену нічну сорочку, в якій вибігла з будинку.

— Я з дітьми зараз сиджу у сусідів, — розказує Людмила Шибаєва. — Родичі восстановлюють документи, займаються похоронами. Знесли мені старі дитячі речі, коляску. Кіра ще дєвочка спокійна. А Мішаня постійно плаче. Свєта його груддю годувала, а я зараз варю каші й суміші. Після того, як усе сталося — першу ніч взагалі не спав, плакав. Обоє діток дуже за Свєтою трусяться, але лікарі до неї не пускають. Треба їй якоїсь одежі принести.

— Зараз лікуємо обпечену спину, ставимо крапельниці, — кажуть в опіковому відділенні лікарні №10 Одеси. — Жінка періодично приходить до тями. Марить, постійно кличе дітей. Про загибель чоловіка не знає. Їй знадобиться допомога психолога.

На своїй сторінці у соцмережі "ВКонтанте" за 2 год. до пожежі Світлана Царан  написала: "Пахнет весной, или я влюбилась?".

Людмила Шибаєва просить небайдужих про допомогу. Розрахунковий рахунок у Приватбанку: 5577 2129 1816 4230 Жамкова Надія Сергіївна — рідна сестра Світлани.

Зараз ви читаєте новину «Олег Царан виніс із вогню родину і загинув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі