пʼятниця, 25 червня 2010 02:20

Податківців виганяли піснею "Пресвята Богородиця"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Робітники підприємства ”Львівський холодокомбінат” зранку 17 червня вийшли на протест проти дій податківців. Завод зупинився на три години
Робітники підприємства ”Львівський холодокомбінат” зранку 17 червня вийшли на протест проти дій податківців. Завод зупинився на три години

25 чоловіків увірвалися зранку 17 червня на територію підприємства "Львівський холодокомбінат". Дехто був у формі податкових інспекторів, решта — у спортивних костюмах.

— Не представлялися, не показували жодних посвідчень, — згадує начальник охорони Ігор Бровар, 33 роки. — Я намагався їх зупинити, то мене повалили, стиснули горло. Сказали, якщо поворухнуся — застосують табельну зброю. Старшого зміни також повалили.

"Львівський холодокомбінат" — найбільший виробник морозива в Західній Україні. Тут працюють 1200 осіб. Щороку керівництво підприємства судиться з податківцями.

— Їхні претензії стосувалися іноземного обладнання. Щороку це вирішувалося в суді, який стає на наш бік, — говорить генеральний директор "Львівського холодокомбінату" Богдан Копитко. — Цього року податківці запропонували мирові угоди, а я все вирішую через суд. Видно, їм це не підійшло.

Працівники податкової міліції зайшли до адміністративного корпусу. Частина подалася до бухгалтерії, рилися в документах. Решта — до приймальні. Із зачинених дверей вирвали замок, повалили 20-річну секретарку. У кабінеті голови правління пробули 3 год. На цей час завод зупинився, не виготовив 3 т морозива.

Усі працівники вийшли на страйк. Кричали "Ганьба!" та співали "Пресвятая Богородиця, спаси нас". Зрештою чужих виштовхали.

— Тільки вони вийшли, ми відновили роботу, — зазначає Копитко. — Мусимо, бо гроші заробляємо тільки літом і за це живемо весь рік. Із податківцями будемо судитися, нам нічого таїти.

Працівники податкової міліції до обіду стояли за межами території. Від коментарів відмовлялися.

— У нас є рішення суду, — відповідали. Жодного документа не показували.

Зараз ви читаєте новину «Податківців виганяли піснею "Пресвята Богородиця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі