вівторок, 11 липня 2017 07:45

Надію Морозову вбив співслужбовець

Автор: www.vk.com
  Надія Морозова з селища Окни на Одещині три місяці тому підписала контракт на службу в армії. Вдома на неї чекав син 4-річний Роман. Виховувала його сама
Надія Морозова з селища Окни на Одещині три місяці тому підписала контракт на службу в армії. Вдома на неї чекав син 4-річний Роман. Виховувала його сама

У зоні АТО вбили 23-річну Надію Морозову з селища Окни Одеської області. Її знайшли з простреленою головою в будинку, де готувала їжу військовим 26 червня. Варила вареники.

— Того вечора Надін син Рома став неспокійний. Хникав, просився до матері. Скучив. Чекав, що мама привезе велосипеда. Він жив із бабою Танею, — говорить 55-річна Валентина Антіпова, керівник громадської організації "Всеукраїнська спілка родин учасників АТО" в Одесі. — Таня стала дзвонити доньці. О десятій вечора Надя не брала слухавки. Наступного дня телефон був поза зоною. Потім включився і знову виключився. У військкоматі Тані навіть не сказали, що донька загинула. Воєнком повідомив через спільних знайомих за два дні. Таня була на роботі — працює бухгалтером на базарі.

Надія загинула унаслідок артилерійського обстрілу бойовиків у селі Павлопілля поблизу Маріу­поля, сказали військові. Однак 6 липня військова прокуратура почала розслідувати загибель за статтею "Убивство".

— Це не бойова втрата. Є підо­зрюваний. Йому 20 років. Він — співслужбовець загиблої. Провини не визнає. Це було необережне поводження зі зброєю, каже. Йому висунули підозру й арештували, — говорить прокурор сил АТО Олег Сенюк.

Надія Морозова три місяці тому підписала контракт на службу в Збройних силах України. Була солдатом 59-ї окремої мотопіхотної бригади. В зоні АТО працювала кухарем. До війни продавала овочі та цукерки на ринку. Виховувала сина 4-річного Романа.

— Надя була бойова. Ромчика родила після навчання. Ми питали, хто батько. Його немає, сама виховає, казала, — розповідає подруга загиблої 27-річна Христина Ружицька. — Ніколи не опускала рук, викручувалася. Як не виходило торгувати овочами, переходила на промтовари. Коли пішла воювати, змінила прізвище. У соцмережі підписалася Малиновською. Ніхто не знає, чому.

— Коли Надюшку привезли у гробу, Ромку привели з садіка. Бабушка взяла його на руки й каже: "Приїхала мама. Спить, не треба будити. Тепер спатиме постійно. Тільки не тут. Ми будемо дивитися на небо. Там зіронька сяє. То наша мама". А Ромчик тягнеться в труну до мами й питає, чи привезла йому велосипед, — згадує Валентина Антіпова. — Потім у садку розказував, що його мама повернулася. Бігав щасливий: "У нас велике свято. Стоїть хрест перев'язаний і багато людей. Мама крєпко спить, але бабушка плаче." Надюшка в гробу лежала, як спляча красуня. Личко біленьке, чистеньке.

За загиблою Надією Морозовою в Окнах оголосили День жалоби. Її ховали 30 червня. Прощалися на колінах біля місцевого будинку культури. Спочатку хотіли хоронити без військових почестей.

— Я підняла крик. Чого навіть прапора України немає? Подзвонила в Одесу. Одразу приїхала почесна варта, військовий оркестр, — каже Валентина Віталіївна. — У воєнкома ледь видерла лікарське свідоцтво про смерть. Не хотів віддавати, бо ж там повно розбіжностей. Допомагаємо оформити опікунство на дитину. Хлопчик має залишитися з бабою.

Надія Морозова товаришувала з підозрюваним у вбивстві бійцем. Йому загрожує до 10 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Надію Морозову вбив співслужбовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі