вівторок, 05 серпня 2008 07:08

На Івано-Франківщині та в Криму впали гелікоптери

Автор: фото надане прес-центром Управління МВС України в Івано-Франківській області
  На летовищі агротехнічного спортивного клубу ”Явсон” у селі Черганівка Косівського району Івано-Франківської області лежать уламки вертольота. З трьох тіл розпізнали одне
На летовищі агротехнічного спортивного клубу ”Явсон” у селі Черганівка Косівського району Івано-Франківської області лежать уламки вертольота. З трьох тіл розпізнали одне

По обіді 3 серпня на летовищі агротехнічного спортивного клубу "Явсон" у селі Черганівка Косівського району на Івано-Франківщині впав вертоліт. Одразу спалахнув.

— Очевидці нам сказали, що він почав падати тільки-но піднявшись, — каже начальник Косівського райвідділу Міністерства надзвичайних ситуацій 41-річний Михайло Гоцуляк. — Ми пожежу загасили за п"ять хвилин.

У кабіні вертольота було троє людей. Усі загинули. Обгорілі тіла важко впізнати.

Легкий німецький гелікоптер ВО-105 належав столичній фірмі "Мостобуд". Його прислали на Івано-Франківщину для допомоги потерпілим від повені. Пілоти 3 серпня випробовували машину. Упав вертоліт із висоти 150 м.

Причини аварії з"ясовує прокуратура. Відомо, що Львівський центр організації повітряного руху не давав дозволу на політ. Із трьох тіл упізнали лише 37-річного Тараса Павлова з міста Косів. Двох інших, українця й австрійця, розпізнають.

Напередодні ввечері в Криму розбився гелікоптер МІ-2 АХР. О 19.35 він упав на поле за селом Яковенкове Ленінського району.

— Вертоліт перелітав із села Завітне до Яковенкового, — кажуть у "Авіакомпанії Кипарис" із міста Сімферополь, яка є власником гелікоптера. — Очевидно, оглядав поля, які мав кропити. Під час посадки загорівся й вибухнув.

Командир вертольота 55-річний Сергій Короп і авіатехнік Валентин Ткаченко, 69 років, загинули. Причини аварії поки що не відомі.

— Торік вертоліт оглядали, є дозвіл на польоти до 30 жовтня 2008 року, — кажуть у авіакомпанії. — Та й пілот досвідчений, уважний.

Зараз ви читаєте новину «На Івано-Франківщині та в Криму впали гелікоптери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі