вівторок, 12 липня 2016 05:45

На цвинтарі розбили 152 могили

— Я не знаю, що це за люди і як їх земля носить, коли вони таке зробили. Мертвого не пожаліли, то як до живого поставляться? У мене зруйнували сім могил — мами, чоловіка, тітки, її доньки, сина, зятя та онука. Мало сама не померла на місці, як побачила. Відновити немає за що. Пам'ятники дорогі стояли. Зараз хрести зробимо, — каже 57-річна Світлана Пермекова із села Монаші Білгород-Дністровського району на Одещині. 5 липня невідомі пошкодили 152 пам'ятники на місцевому цвинтарі.

— Зламали 46 хрестів, 56 пам'ятників і ще 50 такі, що відновити можна. У мого батька тільки поставили стелу. Зламався штир, на якому вона трималася. А у бабушки геть розколовся. Ламали і лавки, і столи, й огорожі. Нещодавно біля нас жінка чоловікові гранітний пам'ятник та огорожу встановила. І його розтрощили. Це ж скільки сили треба мати? — розповідає секретар Монашівської сільської ради Лілія Мунтян. — Одні кажуть, що причетні власники ритуальних агентств. Аби люди до них більше звертались. Інші говорять про місцевих сектантів. Ми не думаємо ні на тих, ні на інших. То все балачки. Четверо сектантів із нашого села — худі малі хлопці, років по 16–17. Вони б такого не подужали зробити. І з сімей порядних. Хоча нещодавно вони по селі позривали таблички з новими назвами вулиць. А ще раніше побили в клубі вікна й обприскали із балончиків пам'ятник загиблим воїнам.

Зараз ви читаєте новину «На цвинтарі розбили 152 могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі