пʼятниця, 07 травня 2010 07:59

"Ми бачили чорнявого хлопця із розбитою головою"

Киянин 19-річний Валентин Семенець отримав струс мозку, перелом щелепи, забої внутрішніх органів і розшарування рогівки ока. Про це заявив на прес-конференції екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 45 років.

Валентин — студент. Живе з батьками в будинку N64 на вул. Ірпінській, за столичною кільцевою дорогою. Їхня квартира N121 — на першому поверсі. Вікна Валентинової кімнати виходять у внутрішній двір, де залишають на ніч машини. 28 квітня о 5.30 прокинувся — під вікнами гупала музика.

— Ми думали, що то молодь розважається, — каже Тамара з будинку N64. — Ми до такого вже звикли. Із чоловіком Володею встали рано, бо він водієм працює, мав забирати свого шефа. Я їсти готувала.

Валентин не витримав, вийшов. Музика лунала з чорного джипа. У ньому було троє чоловіків.

— За минут 10 почали матюкатися, — продовжує Тамара. — Якийсь чоловік на всіх кричав, обзивав. Казав, що він нікого не боїться. Ми бачили чорнявого хлопця із розбитою головою. Ще двоє стояли рядом. Вийшли на вулицю. Уже було повно міліції. Приїхала "скора". На землі лежав кусок арматури, весь у крові. Навіть коли міліція приїхала, той мужик матюкався. А з ним усі панькалися.

Валентина забрала "швидка".

— Уранці 28 квітня біля будинку на вулиці Ірпінській народний депутат від Партії регіонів Андрій Пінчук із помічником і водієм, знаходячись в автомобілі "лексус" із номерами Верховної Ради, слухали гучну музику, — розповів на прес-конференції екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. — Коли сусід вийшов і зробив зауваження, усі троє на нього накинулися. Перед тим як зробити зауваження, юнак зателефонував у міліцію і повідомив номери авто, однак правоохоронці відмовилися виїхати на виклик.

— Андрій приїжджає тут до однієї жінки з дитиною, — каже пенсіонерка. Просить не називати її. — У нього чорна велика машина, джип. Після того ні його, ні тої жінки не видно. "Цей джип стояв тут цілу ніч, кричала музика, — каже 58-річна Ганна Прокопівна Татарчук, комендант будинку N66. — У 5.15 я виходила по воду, то бачила, що вони всі троє стояли зі стаканами, багажник був відкритий. Доки набрала води, компанія вже била якогось хлопця. Міліцію викликав пенсіонер, який вигулював свого собачку і все бачив".

Андрій Пінчук очолює Союз молоді регіонів України. Його представники назвали заяви Луценка провокацією.

— Депутат Пінчук прийняв присягу нардепа 30 березня 2010 року. Луценко ж заявив, що це було 27 квітня, — пояснюють. — Сам постраждалий сказав, що взагалі не був знайомий із народним депутатом Андрієм Пінчуком. Щодо ушкоджень, які нібито йому завдали в бійці, то він почуває себе добре. Брати участь у політичних сварках не має бажання.

Не хоче спілкуватися з журналістом і Тетяна Михайлівна, матір Валентина.

— Син ні на що не скаржиться, уже ходить в інститут, — каже вона через домофон.

— Усі слідчі дії проводило Міністерство внутрішніх справ України, — каже речник столичного главку міліції Володимир Поліщук. — Нам відомо лише те, що вранці 28 квітня була бійка. Унаслідок неї молодого хлопця із травмами різного ступеня доставили до лікарні у Феофанію. Хто був учасником — невідомо.

Народний депутат-"бютівець" Євген Суслов направив депутатський запит на ім"я Генерального прокурора України. Просить узяти під особистий контроль розслідування бійки і допитати всіх свідків, у тому числі сусідів, які викликали "швидку" і міліцію.

— Після подій у Верховній Раді 27 квітня, де ряд депутатів Партії регіонів безжально побили своїх колег від опозиції, "регіонали" відчули безкарність і вседозволеність, — каже Суслов.

30-річний Андрій Пінчук — киянин. Закінчив Академію державної податкової служби і Національну академію державного управління при президентові. Був помічником віце-прем"єра та народного депутата. Обирався нардепом п"ятого скликання, працював у бюджетному комітеті.

На виборах 2007 року очолював Сумський виборчий штаб Партії регіонів. Місяць тому став нардепом, оскільки частина "регіоналів" пішли працювати у виконавчу владу.

За інформацією Юрія Луценка, щодо інциденту порушено кримінальну справу за хуліганство.

— Це перший сигнал, що справу намагаються спустити на гальмах, — каже екс-міністр. — Я впевнений, що її треба кваліфікувати як замах на вбивство за статтею 115 Кримінального кодексу України. Тим більше, що побиття відбувалося у стані сп'яніння групою осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Ми бачили чорнявого хлопця із розбитою головою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі