вівторок, 07 вересня 2010 02:42

Музиканта задушили на фестивалі

На фестивалі аматорського мистецтва "Вйо, Кобеляки!", який проходив в однойменному райцентрі на Полтавщині, убили музиканта й художника Сергія Звенигородського. Його тіло знайшли вранці 28 серпня поряд із наметовим містечком, де жили учасники.

Музикант мав прізвисько Маріо. Його задушили підтяжками між 2.00 і 4.00. Слідів боротьби та інших ушкоджень не знайшли. Зникли мобільний телефон і відеокамера, з якою не розлучався. Камеру йому подарував покійний Сергій Кузьменко — лідер гурту "Брати Гадюкіни".

Городяни подейкують, що перед смертю Маріо зґвалтували, вбили через політичні уподобання. Нібито він мав виконати пісні, в яких критикував владу. В міліції це називають плітками.

— Це вбивство — трагічний збіг обставин, — каже організатор фестивалю Мирослав Кувалдін. — Аби Маріо вбили десь на кухні, то ніхто б такого шуму не зчиняв. Я вважаю, що все сталося через відеокамеру. Фестиваль і надалі проводитимемо. Ні міліція, ні влада не забороняють. Можливо, більше уваги приділятимемо безпеці.

Фестиваль охороняли місцеві міліціонери і козаки із Міжнародної академії козацтва. Чергували до 2.00.

Зараз ви читаєте новину «Музиканта задушили на фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі