четвер, 18 березня 2021 07:31

Мінера столичного мосту відправили в психіатричну лікарню

43-річного Олексія Белька визнали винним у хуліганстві й неправдивому повідомленні про мінування. Відправили до психіатричної лікарні, за рішенням Дніпровського районного суду Києва.

Белько на 3 год. заблокував рух автомобілів і поїздів метрополітену по мосту Метро у столиці 18 вересня 2019‑го. Погрожував підірвати. Аби його затримати, поліцейські провели спеціальну операцію. Вибухівки в нього не було. Але за скоєне міг сісти до в'язниці на вісім років. Був під вартою. У січні 2020-го його після експертизи перевели у психіатричну лікарню.

— Суд задовольнив клопотання прокурора. Белька визнали неосудним. Не усвідомлював своїх дій, це підтвердила експертиза, — каже Надія Максимець зі столичної прокуратури.

У лікарні Белько пробуде щонайменше шість місяців. Потім захист проситиме про повторну психіатричну експертизу, кажуть адвокати компанії "Міллер", які захищають винного.

— Олексію надаватимуть психіатричну допомогу в спеціалізованому закладі. Разом із тим, він зможе самостійно, без супроводу медичного працівника, залишати палату, відділення та заклад, — говорять адвокати.

Белько народився в селищі Форос у Криму. Виїхав із півострова під час анексії Криму Росією. Три роки воював на Донбасі у 8-му полку спецпризначення. Був керівником радіостанції польового вузла зв'язку військової частини в Броварах на Київщині. За два місяці до події розірвав контракт. Із ним розлучилася дружина. Має 18-річного сина, який живе в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Мінера столичного мосту відправили в психіатричну лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі