четвер, 13 січня 2011 06:30

Михайло Панасюк замерз у власній хаті

— То якась містика. Михайлик рослий хлопець був, шустрий. Змалечку вмів давати собі раду. Як так сталося, що замерз у своїй хаті, ніхто не розуміє, — дивується 49-річний Ярослав Ковальчук, голова села Топорів Буського району на Львівщині.

1 січня у цьому селі помер від переохолодження 12-річний Михайло Панасюк.

— У них там в сім'ї складна ситуація. Троє дітей — 20-річний Іван, 18-річна Наталя, Михайло був найменшим. Тата похоронили п'ять років тому. Мама вже два тижні як в лікарні з інсультом лежить. Сім'я не багата, але і не бідувала. Отримували кошти за втратою годувальника. Мама має пенсію по інвалідності. Копійка в домі крутилася. Панасюки в селі й родичів багато мають. Хоча за підтримкою ні до кого не зверталися. Давали собі раду самі, — розповідає Ковальчук.

У ніч на 1 січня Михайло залишився вдома сам. Брат Іван поїхав доглядати матір у лікарню. Сестра відправилася зустрічати Новий рік до подруги у райцентр Броди. Михайлові залишили у хаті їжу та дрова, щоб топив у пічці. Газового опалення у сім'ї не було.

— У ті дні, з 31 по 2, якраз мороз сильний ударив. Малий вдома сидів. Хазяйства великого вони не мають, то сусіди не бачили його біля хати. Щось раз, коли по воду до криниці виходив, — говорить 46-річна Ганна Поронюк з Топорева. — Знайшов його брат 2 січня. На експертизі сказали, помер від переохолодження. Чула, в домі щось менше 5 градусів було. Щось недобре в тій сім'ї робиться. Тато помер, мама слаба дуже. Михайло загинув дивно. А от на Різдвяні свята на його могилі біда сталася. Незрозуміло чому загорілися всі вінки і хрест дерев'яний. Згоріло все дотла, хоч погода сира.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Панасюк замерз у власній хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі