четвер, 04 травня 2017 07:05

"Медсестри навіть пальцем до нього не дотронулися. Чекали лікаря"

Автор: фото надане Іваном Васьковським
  Любомир Оленковський із міста Світловодськ на Кіровоградщині здобув фах тракториста. Захоплювався дзюдо
Любомир Оленковський із міста Світловодськ на Кіровоградщині здобув фах тракториста. Захоплювався дзюдо

19-річного Любомира Оленковського поховали в місті Світловодськ на Кіровоградщині 17 квітня. Помер від колотої рани в серце. Товариші хлопця винять у його смерті лікарів. Кажуть, аби вчасно надали допомогу, Любомира могли врятувати.

— Ми йшли компанією. До нас підбіг хлопчина років 15. Просив, щоб помогли. До нього чіплялися двоє старших. Вирішили з ними поговорити. Ті з ходу кинулися на нас. Один із них штрикнув Любомира ножиком у серце. Ми визвали "скору". Щоб не втрачати час, самі повезли його до лікарні. Це близько кілометра, — розповідає 21-річний Іван Васьковський, товариш Любомира.

Лікарня була зачинена. Нікого не видно. Дзвонили, стукали — марно. Любомир лежав у машині накритий кофтою. Було видно, що дихає. У нас починалася паніка. Не витримали і перенесли його ближче до дверей больниці. Врешті вийшли медсестра і санітарка. Сказали, щоб положили Любомира в приймальні, й пішли дзвонити врачу. Ми кричали, що його треба в реанімацію. Вони лише руками розводили. Повторювали, що нічого не можуть зробити. Медсестри навіть пальцем до нього не дотронулися. Чекали лікарку. Її все не було. Прийшла хвилин за п'ять. Сказала, що наш друг уже мертвий. Впевнений, що персонал лікарні бачив, як він дихав. Хочуть себе виправдати. Тримаються за посади. А що людина через них загинула — їм по барабану. Закидають, що ми винні. Неправильно діяли.

Близько 200 жителів Світловодська провели мітинг біля лікарні та міської ради. Вимагали відсторонити від роботи медперсонал, який чергував у ніч смерті Любомира Оленковського.

— Звинувачення проти нас — надумані. Хлопця привезли в лікарню мертвим. Схоже, місцева поліція і влада зацікавлені в однобокому розслідуванні справи. Хочуть мене зробити винною, — каже 45-річна Ія Халяпіна-Безсмольна, лікар Світловодської лікарні.

Любомир Оленовський з дитинства займався дзюдо. Брав участь у спортивних змаганнях. Закінчив професійне училище. Має фах тракториста.

Чоловіка, який ударив Любомира ножем, поліція затримала. Йому 19 років. Працював різноробом на місцевому підприємстві. Зараз — під вартою.

Зараз ви читаєте новину «"Медсестри навіть пальцем до нього не дотронулися. Чекали лікаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі