пʼятниця, 21 грудня 2018 07:50

"Машину зім'яло, як бляшанку"

У селищі Івано-Франкове Яворівського району на Львівщині автобус "Неоплан" протаранив "Вольво" в ніч на 16 грудня. У ньому їхали п'ятеро військових Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Поверталися зі львівського нічного клубу на Яворівський полігон. Дорогою підібрали одного цивільного. Він та троє солдатів загинули на місці. Двох із травмами забрали до лікарні.

— Десь о третій ночі почув сильний хлопок. Вибіг — а там аварія. Автобус ударом відкинуло у стовп, потім — мені під двір. Похилився в кучугурі снігу. Світла не стало по всій вулиці, — розповідає місцевий житель Богдан Стельмах, 60 років. — Машину зім'яло, як бляшанку. Кинувся дивитися, чи є хто живий. Четверо — мертвих, а двоє пацанів у сорочці родилися. Визвав таксі й повіз їх у лікарню.

Травмувалися 20-річний житель Рівненської області та 21-річний харків'янин.

— В одного черепно-мозкова травма, струс головного мозку, — каже травматолог Людмила Фролова з районної лікарні. — У другого відкритий перелом кісток передпліччя й закритий перелом лівої гомілки. Потерпілим надали необхідну допомогу й відправили у львівський госпіталь.

Серед загиблих — солдати 21-річний Костянтин Прядеїн, 22-річний Віктор Транков і Назарій Пастерук, 23 роки.

Костянтин — родом із Вільнянська Запорізької області. У червні закінчив металургійний коледж. Працював оператором у цеху гарячого прокату тонкого листа на "Запоріжсталі". Служити пішов у вересні.

— Був веселий і товариський. Любив спорт. Єдиний син у батьків. Його мати Наталка чорна від горя, — говорить знайома родини Ірина Прядка.

— Костя завжди мав багато планів. Дуже хотів купити квартиру і стати самостійним. Постійно шукав підробітки, — каже колишній класний керівник Людмила Шипіш, 39 років.

Віктор Транков — із Лебедина на Сумщині. Закінчив факультет фізичної підготовки місцевого педагогічного училища. Грав у волейбол. В армії прослужив трохи більше року.

— Після училища працював рятувальником. Це була його мрія, — каже товариш Андрій Мисник. — Спорт не полишав. Виступав за волейбольну команду рятувальників. Був добрий і життєрадісний. Служби в армії не боявся, казав — це загартовує.

У волинянина Назарія Пастерука лишилися батьки.

За кермом двоповерхового автобуса міжнародного рейсу Дніпро — Згожелець, Польща, був 43-річний водій. У салоні — 67 пасажирів, із них ніхто не постраждав. "Неоплан" їхав зі швидкістю близько 70 км/год при дозволених на цьому відрізку траси 40 км/год. На засніженому повороті його занесло на зустрічну смугу. Це видно із запису відеореєстратора.

Водія автобуса затримали. Його можуть ув'язнити на 10 років.

Потерпілих півтори години діставали з машин

У селі Двірець Житомирського району лоб у лоб зіткнулися "Опель Астра" і "Тойота Яріс" вранці 18 грудня.

Загинули двоє 38-річних і 71-річний жителі міста Кам'янець-Подільський на Хмельниччині. Дві жінки та 8-річний хлопчик потрапили до лікарні. Обставини аварії з'ясовують експерти.

П'ятеро людей загинули в зіткненні мікроавтобусів "Рено" та УАЗ між селами Раденське і Великі Копані Олешківського району на Херсонщині.

Аварія сталася по обіді 19 грудня. Попередньо, іномарку занесло на слизькій дорозі на зустрічну смугу. Загинули дві жінки й чоловік. З УАЗа, що належить районному підприємству електромереж, дістали тіло 59-річного водія. Його на рік старший попутник помер від травм у лікарні. Вижив 44-річний пасажир. Має перелом гомілки і забій грудної клітки.

Потерпілих рятувальники півтори години діставали з понівечених машин за допомогою спеціальних інструментів.

Зараз ви читаєте новину «"Машину зім'яло, як бляшанку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі