понеділок, 23 липня 2007 00:00

Марина Рудницька вкрала у батьків 13 тисяч доларів

Автор: фото: Людмила БАШКІРОВА
  Дніпропетровець Андрій Вікулов у Бабушкінському райвідділі міліції. Хлопця звинувачують у шахрайстві й зберіганні наркотиків
Дніпропетровець Андрій Вікулов у Бабушкінському райвідділі міліції. Хлопця звинувачують у шахрайстві й зберіганні наркотиків

"Я його дуже кохаю, він найкращий у світі," — плакала 16-річна Марина Рудницька у Бабушкінському райвідділі міліції Дніпропетровська. До працівників карного розшуку дівчину привели батьки.

Із 23-річним Андрієм Вікуловим Марина познайомилася торік узимку. Вони почали зустрічатися. Дівчина закохалася.

Вікулов подобався багатьом — високий, худорлявий, розкутий. Офіційно ніде не працював, перебивався разовими підробітками. Часто сидів у кафе з друзями. Кажуть, нюхав амфетамін — наркотик, якого самотужки можна виготовити з ліків. Один грам коштує близько 200 грн, і вистачає його на два рази.

У грудні минулого року Андрій поскаржився Марині, що винен другові $200. Віддати треба терміново, а грошей немає. Марина сказала, що гроші є у її батьків. Необхідну суму взяла в батьківському сейфі.

39-річний батько дівчини Олександр Рудницький — директор охоронної фірми "Безпека, охорона і гарантія". Мати — домогосподарка. Марина — єдина дитина в сім"ї. Півроку тому теща Олександра продала в Дніпропетровську свій будинок і переїхала жити до доньки й зятя. Виручені гроші — близько $60 тис. — сховали у броньованому сейфі в квартирі. Код знала й Марина.

Марина часто закривається в кімнаті з сейфом, довго звідти не виходить

Через два дні Андрій знову попросив у дівчини $200. Марина побігла по гроші. Бабуся помітила, що внука влетіла збуджена і зачинилась у кімнаті батьків. Стара вимагала відкрити двері, вчинила галас. Марина нашвидкуруч схопила пачку грошей — $8 тис. — зачинила сейф і відімкнула двері. Бабуся грошей не помітила.

Дівчина віддала всю суму Андрієві. Попросила, щоб гроші якийсь час побули у нього. Дівчина хотіла дочекатися моменту, коли нікого не буде вдома й покласти їх назад. Та Вікулов за два тижні усе витратив. Грав на автоматах, цілими днями сидів у дорогих кафе, пригощав друзів.

Просити гроші втретє Андрій не наважився. Відіслав до Марини свого 23-річного друга Віталія Попругу. Той розповів, що Андрій самостійно хоче заробляти гроші, але для цього йому потрібен автомобіль. Сказав, що самому йому соромно просити в коханої долари.

Марина винесла ще $3 тис. За тиждень хлопці каталися містом на четвертій моделі "жигулів".

Олександр Рудницький гроші не перераховував. Знав, що доступ до сейфу мають лише члени сім"ї.

За півроку після першого викрадення занепокоїлася бабуся. Вона розповіла зятеві про те, що Марина часто закривається в кімнаті з сейфом, довго звідти не виходить. Батьки перерахували гроші. Пропало $13,5 тис.

Запитали про долари в доньки. Вона ні в чому не зізналася. Тоді Рудницькі написали заяву про крадіжку грошей і віднесли її до райвідділу.

Міліціонери відразу зрозуміли, що дівчина щось приховує. У присутності батьків двоє співробітників карного розшуку розпитали її. Однак Марина від усього відхрещувалася.

— Плакала й говорила лише про кохання, — розповідає в. о. начальника карного розшуку Бабушкінського райвідділу Олександр Свєтюха. — Але пізніше все ж таки зізналася.

Андрія затримали того ж дня. Він гуляв містом. У кишені в нього знайшли 1,5 г амфетаміну. 18 липня проти Вікулова та двох його товаришів порушили кримінальну справу. Їх звинувачують у шахрайстві, а Андрія ще й у зберіганні наркотиків.

Зустрічаємося з ним у кабінеті Олександра Свєтюхи. Андрій тримає руки в кишенях.

— Я нічого не буду говорити без свого адвоката, — каже. — Щось скажу, а він вирішить, що цього не треба було робити.

Зараз ви читаєте новину «Марина Рудницька вкрала у батьків 13 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі