вівторок, 14 серпня 2018 06:55

Маргарита Лукашук понад місяць перебуває у комі

Автор: WWW.FACEBOOK.COM.COM/ЮЛІЯ ЛУКАШУК
  Киянка Маргарита Лукашук на літній відпочинок поїхала до приватного санаторію ”Славутич”, що в селі Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області. За три дні потрапила до лікарні
Киянка Маргарита Лукашук на літній відпочинок поїхала до приватного санаторію ”Славутич”, що в селі Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області. За три дні потрапила до лікарні

8-річна Маргарита ­Лукашук із Києва понад місяць перебуває у комі. До лікарні її забрали з приватного оздоров­чого закладу санаторного типу "Славутич", що в селі Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області 2 липня. Того дня в таборі 12 дітей поскаржилися на нудоту, запаморочення й блювоту. Всі вони — вихованці "Школи художньої гімнастики ­Дерюгіних".

— Про отруєння в таборі дізналися зі спільного чату батьків у "Вайбері". Ми одразу заявили в прокуратуру, сан­епідемстанцію, — говорить 36-річна Юлія Лукашук, матір Маргарити. — За годину подзвонила чергова лікарка. Розповіла, що Марго погано почувалася, але їй уже краще.

Увечері жінка приїхала до табору. Дів­чинка не могла піднятися з ліжка.

— У неї був здутий живіт. Коли йшла до туалету — знепритомніла. Викликали "швидку". Лише тоді медики табору зізналися, що донька блювала більш як вісім разів, — розповідає Юлія. — Вночі Марго судомило. Впала в кому. Її відвезли в реанімацію, під'єднали до апарату штучного дихання. Наступного ранку забрали в токсикологічне відділення столичної клініки "Охматдит". Зробили трепанацію черепа. До тями не приходить.

Жінка спростовує інформацію про неврологічні хвороби дитини. Говорить, до отруєння Маргарита відпочивала в таборі три дні. Добре почувалася. Була активна, брала участь у спортивних ­змаганнях.

— Директор "Славутича" не догледів, не проконтролював ситуацію, — додає Юлія Лукашук. — Кухарі халатно поставилися до своїх обов'язків. Діти постійно скаржилися на несмачну їжу. Була пересолена, або надто солодка. А лікарі табору ще більше ускладнили ситуацію. До останнього приховували стан доньки, не викликали "швидку".

У "Славутичі" ситуацію не коментують.

Діагноз Маргарити медики не розголошують.

— Робимо все, аби розібратися з першопричиною хвороби й ускладненнями, — говорить 37-річний Олександр Урін, завідувач відділення інтенсивної терапії гострих інтоксикацій "Охматдиту".

— Від санепідемстанції отримали результати досліджень продуктів, що вживали діти. Із 33 проб харчів у 10 знайшли збудники інфекцій, — каже 51-річний Микола Жукович з обласної поліції. — Чекаємо висновків судмедекспертизи, тоді зможемо позиватися до суду. Щодо вини працівників табору говорити зарано.

Зараз ви читаєте новину «Маргарита Лукашук понад місяць перебуває у комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі