пʼятниця, 07 квітня 2017 07:00

Лозінського можуть повернути до в'язниці

Екс-нардепа 53-річного Віктора Лозінського можуть повернути до в'язниці відбувати покарання. Вищий спеціалізований суд скасував рішення про його дострокове звільнення.

"Вищий спеціалізований суд задовольнив скаргу прокуратури. Скасував ухвалу Апеляційного суду Київської області про умовно-дострокове звільнення Лозінського від відбування покарання на невідбутий термін — 1 рік 11 місяців 8 днів", — написав у "Фейсбуку" генеральний прокурор Юрій Лу­ценко.

Екс-нардепа затримали 1 березня ­2010-го. Він із тодішнім начальником районної міліції, райпрокурором і єгерем закатували 53-річного Валерія Олійника із села Грушка Благовіщенського (тоді — Ульянівського. — ГПУ) району Кіровоградської області, який ходив мисливськими угіддями. У нього стріляли, добивали машиною. Райсуд ув'язнив екс-нардепа на 15 років, апеляційний зменшив термін до 14, Вищий спеціалізований суд змінив статтю з "умисного вбивства" на "хуліганство" і відправив справу на новий розгляд.

На підставі "закону Савченко" екс-нардеп подав прохання про умовно-дострокове звільнення. 25 лютого 2016 року Бориспільський міськрайонний суд задовольнив його. Прокуратура подала апеляцію.

— Адвокати Лозінського зроблять усе, аби він не повернувся у в'язницю, — вважає 41-річний Антон Зубков, адвокат із Харкова. — Справу мають відправити на додатковий розгляд в апеляцію. Лозінського — в ізолятор чи одягти електронні браслети. Не факт, що прокуратура переможе. Але використає справу для піару.

— Справу повернуть у першу судову інстанцію, потім переглянуть в апеляції з урахуванням зауважень вищого спецсуду. Лозінський у цей час повинен перебувати в колонії. Для цього суд має направити ухвалу в генеральну прокуратуру. Звідти повинна надійти вказівка на затримання екс-­депутата. Досі він не має обмежень щодо пересування. На законних підставах може покинути країну, — каже 43-річний Сергій Старенький, колишній керівник Державної пенітенціарної служби.

Зараз ви читаєте новину «Лозінського можуть повернути до в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі