пʼятниця, 16 жовтня 2020 07:36

Літак із курсантами розбився через збій роботи двигуна

Катастрофа Ан-26Ш поблизу Чугуєва на Харківщині сталася через технічну несправність в одному з блоків системи управління двигуна. Також були грубі порушення в організації польотів.

Такі перші результати розслідування повідомив віцепрем'єр-міністр, голова державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Олег Уруський, 57 років.

— Чорні скриньки розшифровані. Встановлений зміст розмов між членами екіпажу, з керівництвом польотів, — каже Уруський. — Фахівці з'ясували, що в лівому двигуні літака виникла технічна несправність — вийшов з ладу один із блоків системи управління.

Літак Ан-26Ш виконував навчальний політ увечері 25 вересня. На борту були 27 курсантів і офіцерів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Екіпаж вирішив повернутися раніше через збій у роботі лівого двигуна. Перед злітно-посадковою смугою лайнер нахилився, крилом зачепив землю й вибухнув. 25 людей загинули на місці. Ще двох курсантів забрали до лікарні. 20-річний Віталій Вільховий помер наступного дня від отриманих опіків. Уцілілий 20-річний В'ячеслав Золочевський — у госпіталі.

Сім'ї загиблих в катастрофі почнуть отримувати виплати після 15 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Літак із курсантами розбився через збій роботи двигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі