пʼятниця, 15 січня 2010 08:46

Лікарів швидкої допомоги побили на виклику

У Запоріжжі у дворі приватного будинку на вул. Лихачова 30-річний місцевий циган побив 52-річного Віктора Шипулу, лікаря швидкої допомоги, та медсестру Олену Косякову, 42 роки.

— Виїхали на виклик до 26-річної жінки, яка випила 20 таблеток нітрогліцерину і була у важкому стані. Лікарі зайшли у двір, назустріч із будинку вийшов п"яний циганської зовнішності. Лаявся, заїхав лікареві в обличчя, штовхнув. Той упав, ударився головою й спиною об землю, випустив із рук сумку з медикаментами. Циган потоптався по ній. Медсестра захищала лікаря, п"яний і її вдарив. Медики втекли до машини, викликали по рації міліцію, а циган утік, — розповідають у прес-службі міліції Запоріжжя.

За побиття порушили кримінальну справу. Нападника не знайшли.

Віктора Шипулу й Олену Косякову відвезли до лікарні екстреної та швидкої допомоги.

— В обох струс мозку, забої, у лікаря подряпина і синяк на обличчі. Лікуватимуться в нейрохірургії п"ять днів, — каже "ГПУ" головлікар Володимир Бурлай, 60 років.

48-річна Ірина Живиця, інженер з охорони праці лікарні, розказує: у Запоріжжі останнім часом почастішали напади на лікарів "швидкої". 2007-го таких було три, стільки ж торік.

В обох струс мозку. Лікуватимуться в нейрохірургії п"ять днів

— Я не здивуюся, якщо винного не затримають. Скільки років тут працюю — жодного кривдника працівників "швидкої" не арештували. Раніше такого не було. Існували спецвитверезники, куди направляли п"яних хворих. Зараз ними займаються звичайні незахищені лікарі. Ще добре, що в Шипули й Косякової була справна рація в машині. Інакше все могло би скінчитися по-іншому.

Вул. Лихачова — приватний сектор Запоріжжя. Серед місцевих медиків ходять чутки, що 26-річна жінка, яка отруїлася нітрогліцерином, померла, не отримавши допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Лікарів швидкої допомоги побили на виклику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі