вівторок, 24 січня 2017 06:30

Компанія "Хелікс" ошукала 350 вкладників

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com
  Дмитро Нагута, Богдан Воронцов і Роман Фелик (сидять зліва направо) заснували 2014-го компанію ”Хелікс Груп” у Тернополі. Діяла за принципом фінансової піраміди
Дмитро Нагута, Богдан Воронцов і Роман Фелик (сидять зліва направо) заснували 2014-го компанію ”Хелікс Груп” у Тернополі. Діяла за принципом фінансової піраміди

350 вкладників інвестиційної компанії "Хелікс Груп" звернулися до поліції. Фірма заборгувала їм 27 млн 632 тис. грн. Діяла за принципом фінансової піраміди.

— Реклама "Хеліксу" була по всьому місту. В інтернеті прочитали багато позитивних відгуків за них. Пропонували легко й швидко заробити гроші. 5 тисяч доларів — мінімальний внесок за договором. За кожного нового учасника, якого приведемо до системи, обіцяли прибуток. Думали, за кілька років розкрутимося на зароблених дивідендах і купимо квартиру. Кілька разів отримували відсотки з вкладу. Але то були копійки. Потім заявили, компанія не має грошей платити. Радили уважніше читати договір. Мовляв, там попереджали про подібну ситуацію, — розповідає Тетяна Музика з Тернополя.

Інвестиційну компанію "Хелікс Груп" заснували Дмитро Нагута, Роман Фелик і Богдан Воронцов у Тернополі. Стверджують, є представниками міжнародної акціонерної компанії "Хелікс Капітал Інвестментс Лтд". Вона зареєстрована в Лондоні. Легально працює по всьому світу. В Україні фірма діяла з 2014‑го. Серед її вкладників були жителі з усіх областей.

Керівників фінансової піраміди затримали у грудні торік. Їх звинуватили у шах­райстві в особливо великих розмірах. За кілька днів вони вийшли під заставу за рішенням суду. Дмитро Нагута сплатив 5 млн грн, Роман Фелик — 2,5 млн, Богдан Воронцов — 1 млн грн застави.

— У керівників "Хелікса" вилучили автопарк загальною вартістю майже 12 мільйонів гривень, нерухомість — на понад 15 мільйонів. Мільйон гривень на банківських рахунках і близько 500 тисяч готівки, — каже Сергій Крета з обласної поліції.

Підозрювані заперечують свою вину. Після звільнення з-під варти відкрили в місті новий офіс.

— Хочуть піти назустріч вкладникам і повернути їхні гроші, запевняють, — додає Сергій Крета.

Зараз ви читаєте новину «Компанія "Хелікс" ошукала 350 вкладників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі